Nemzeti Sportközpontok

A legendás Balczó-kör is megújul Mátraházán

A tervek szerint tavasszal nyithat meg újra a Mátraházi Edzőtábor – jelezte Vígh László miniszteri biztos. A Nemzeti Sportközpontok vezetője pontosan látja, hogy az átadást mennyire várják a sportszövetségek.

„A magaslati központban új csarnokot, nagyobb edzőtermet, wellness és fitnesz részleget alakítunk ki, a legendás Balczó-kör útvonalát pedig a legmodernebb felszereléssel látjuk el” – mondta a miniszteri biztos.

Az elmúlt hónapokban mindkét épületegyüttesben elkészültek a szerkezetépítési munkák, a végéhez közeledik a homlokzatok hőszigetelésének kialakítása. Az épületeket korszerű, környezetbarát, apríték tüzelésű kazánokkal tervezték a megújuló energiafelhasználás jegyében. Folyamatban vannak a tereprendezések, az út- és parkoló építések.

A külső sportlétesítmények közül a műfüves pálya burkolása és a világítás is elkészült, a futballpálya drénezése után a fűszőnyeg alatti gyephordozó réteg terítése zajlik. Az épületen belül már üzemelő ideiglenes fűtés mellett hamarosan befejeződik a hidegburkolás és a festés. A kivitelező jelzése alapján 2015. január végére várható a használatba vételi engedélyek beszerzése.

Az új sportcsarnok több sportágat ki tud szolgálni, mindkét létesítményben rendelkezésre áll majd kondicionáló terem, illetve rekreációs egység is.

Az létesítmény vendégeit teljes egészében ki tudja szolgálni a speciális főzőkonyha és büfé egység. Kényelmüket a társalgó helyiség és a tárgyalók mellett teljes internetes és televíziós infrastruktúra biztosítja majd.

A majdnem 800 millió forintos beruházás májusában kezdődött meg. Az edzőtábort az elmúlt bő tíz évben nem használhatták a sportolók.