Nemzeti Sportközpontok

A Tüskecsarnokban játszhat az FTC női kézilabdacsapata

Kiemelt mérkőzéseire a Tüskecsarnokba költözik a Ferencváros női kézilabdacsapata – erről egyezett meg a klub szakosztályának vezetése a létesítmény üzemeltetőjével, a Nemzeti Sportközpontokkal. Az FTC-Rail Cargo Hungaria az előző idényekben Dabason játszotta Bajnokok Ligája-mérkőzéseit, de novembertől már igénybe veheti a lágymányosi sportkomplexumot.

Vígh László, a Nemzeti Sportközpontok vezetője emlékeztetett arra, hogy a várhatóan novemberre elkészülő létesítményt csaknem húsz sportág képviselői használhatják majd.

„A Tüskecsarnok és a mellette épülő uszoda Budapest új sportfellegvára lesz. 16 év kényszerszünet után sikerül most befejeznünk az építkezést, és nem túlzás azt állítani, hogy ez lesz Magyarország legmodernebb sportkomplexuma.iatalos, divatos hely lesz, ahova várjuk a gyerekeket, az egyetemistákat, a szabadidősportolókat, a profi versenyzőket és természetesen minden budapestit. Már most hatalmas az érdeklődés a Tüskecsarnok iránt – sport- és kulturális események szervezői érdeklődnek nap mint nap. Jól látszik, hogy egyfajta hiánypótló funkciót tölt be a Tüskecsarnok – ilyen méretű, felszereltségű sport- és rendezvényközpontból hiány van Budapesten” – mondta Vígh László.

AZ NSK vezetője óriási megtiszteltetésnek nevezte, hogy az az FTC női csapata is a lágymányosi létesítményt választotta második otthonául.

„Remélem, hogy sikeres lesz az együttműködés, és közösen sokáig jutunk majd a nemzetközi kupában. Mi mindent megteszünk, hogy a hazai pálya valóban a magyar csapatok irányába lejtsen a Tüskecsarnokban” – fejtette ki.

Vígh László beszélt arról is, hogy a központi aréna cserélhető burkolatot kap, így elképzelhető, hogy egyik nap kézilabda BL-meccset játszanak benne, néhány nappal később jégkorongmérkőzést rendeznek, aztán a jeget leborítva színvonalas koncertet tartanak a Tüskecsarnokban.

Az NSK vezetője kitért az új Puskás Ferenc Stadion múlt héten megismert látványterveire is. „Több mint 159 ezren nézték meg a terveket bemutató videót. Az új Puskás Ferenc Stadionról mi úgy tartjuk, hogy a magyar sport és egész Magyarország szempontjából fontos beruházás, de nem sokkal marad el ettől a Tüskecsarnok jelentősége sem” – emelte ki.

Jeney Zsolt Ákos, az FTC kézilabda-szakosztályának elnöke szerint a Tüskecsarnok átadása mérföldkő a szakosztály életében, hiszen fővárosi klubként fontos szempont, hogy itt vívhassák meg a legnagyobb érdeklődésre számot tartó mérkőzéseiket.

„Kiváló lehetőség számunkra, hogy ősztől Budapesten játszhatjuk kiemelt hazai és nemzetközi mérkőzéseinket. Utánpótlásunk számára sem elhanyagolható a fejlesztés, hiszen ezen beruházással számukra új edzőtermek nyílnak meg” – mondta az elnök, aki szerint a cél, hogy a csapat a Bajnokok Ligájában a legjobb hat közé jusson, azaz a második csoportkörben az első három között végezzen. Első lépésként az együttes szeptember 20-21-én Lipcsében szerepel selejtezőn a főtáblára jutásért.