Nemzeti Sportközpontok

Átadták a nyírbogáti iskola új tornatermét

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében elkészült létesítményt ünnepélyes eseményen bocsátották rendelkezésre a diákok számára 2017. február 24-én.

A fejlesztés hazai költségvetési forrásból valósult meg a Vántus István Általános Iskolában. A beruházáshoz a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzatnak nem kellett önrészt biztosítania. A tornacsarnok nemcsak a mindennapos testnevelési órák helyszínéül szolgálhat, hanem alkalmas kosárlabdázásra, röplabdázásra és teremfocira is.

Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta: „A kormány kiemelt szándéka, hogy olyan európai színvonalú tornatermek létesüljenek Magyarországon, amelyek hosszú távon szolgálják a települések köznevelési feladatainak ellátását, hiánypótló beruházásként valós problémák megoldását segítik. A jelenlegi infrastrukturális fejlesztés hozzájárul ahhoz is, hogy Nyírbogát és térsége élhetőbb legyen, több szórakozási, kikapcsolódási és persze sportolási lehetőséget nyújtson.”

Legutóbb Szomódon adtak át új tornatermet a felgyorsult Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében. A program első ütemében országszerte 24 településen több mint 100 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg.

(Forrás NFM

Fotó: Budai Béla NSK)