Nemzeti Sportközpontok

Budapesten lesz a 2016-os asztalitenisz Eb

A tervek szerint a Tüskecsarnokban rendezik a 2016-os, budapesti asztalitenisz Európa-bajnokságot.

Az európai szövetség (ETTU) elnöksége Riva del Gardában, az utánpótlás Eb helyszínén hirdette ki a következő felnőtt Eb-k rendezőiről szóló szavazás végeredményét. Jövőre Jekatyerinburg, két év múlva pedig a magyar főváros lesz a házigazda.

A budapesti viadalt a tervek szerint az ősszel átadandó, 3000 néző befogadására alkalmas Tüskecsarnokban rendezik majd meg szeptemberben vagy októberben. A létesítményben 16 versenyasztal elhelyezésére lesz lehetőség.

“Rendkívüli megtiszteltetésnek tekintjük, hogy több mint három évtized után ismét világversenynek adhatunk otthont. Biztos vagyok benne, hogy az Eb-rendezés új lendületet ad a magyar asztaliteniszsportnak, új fejlődési pályára állítja a sportágat. A szponzori háttér és a kormányzat elvi támogatása természetesen a 2016-os évre is érvényes. Noha eredetileg 2015-re pályáztunk, az ETTU döntése miatt a legkevésbé sem vagyunk csalódottak. Ráadásul jövőre a nemzetközi szövetség World Tour-sorozatába tartozó verseny házigazdái leszünk, a sportág kedvelői tehát a következő évben sem maradnak rangos esemény nélkül” – mondta Nátrán Roland, a magyar szövetség elnöke.

Budapest legutóbb 1982-ben rendezett asztalitenisz kontinensviadalt.

(MTI)