Nemzeti Sportközpontok

Elkészült a Tüskecsarnok

Több mint 20 évvel az építkezés kezdete után elkészült a Tüskecsarnok. A multifunkcionális sportközpont hivatalos megnyitója november végén lesz.

Az eltervezett menetrend szerint november első felében befejeződött a Tüskecsarnok építése. A beruházást lebonyolító Nemzeti Sportközpontok szakemberei ezekben a napokban helyiségről-helyiségre átveszik a kész épületet a kivitelezőtől, és javíttatják az esetleg felmerülő apróbb garanciális hibákat, hiányosságokat.

A tervek szerint az új multifunkcionális sportközpont hivatalos megnyitója november végén lesz. Ezután azonnal benépesül Budapest új sport- és rendezvénycsarnoka, hiszen már idén több tömegrendezvénynek ad otthont a Tüskecsarnok. A szabadidős sportolókat pedig januártól, akciós árakkal várja a Tüskecsarnok fitness és wellness részlege.

Budapest új sportfellegvárának építése még a 90-es évek elején kezdődött, aztán több mint tizenöt évre félbeszakadt, az építmény pedig hosszú ideig a főváros egyik szégyenfoltja volt. A kormány 2012-ben döntött a létesítmény befejezéséről, és az elmúlt bő két év tervezési, valamint kivitelezési munkái után mostanra elkészült a 4000 fős multifunkcionális nagycsarnok, a szabadidős sportolókat váró sportcentrum és a kétszintes mélygarázs.