Nemzeti Sportközpontok

Gálameccs és torna a Hajós Alfréd Uszodában

Az 1997-es Újpest-Ferencváros LEN-kupa-finálé emlékére rendezett gálamérkőzés lesz a pénteken a Hajós Alfréd Sportuszodában kezdődő, “1 nap vízilabda!” elnevezésű utánpótlástorna kiemelkedő eseménye.

Lovas Péter, az Újpesti Vízilabda Sport Egyesület (UVSE) elnöke közölte, hogy idén már hatodik alkalommal rendezik meg a 24 órás non-stop vízilabdatornát. “Minden évben igyekszünk egy kicsit hozzátenni valamit a rendezvényhez, ezért gondoltunk a LEN Kupa-döntő újrajátszására, hiszen ritkán fordult elő, hogy két magyar csapat küzdött meg egymással egy nemzetközi kupáért” – mondta az elnök.

Benczúr Márton alelnök arról beszélt, hogy a pénteken 16 órától kezdődő esemény keretében az UVSE 16 utánpótláscsapatának mintegy közel 250 játékosa száll vízbe. A csapatok 50 percenként váltják majd egymást a vízben, a torna legérdekesebbnek ígérkező percei pedig szombaton 11 órakor jönnek el, ekkor kezdődik ugyanis az Újpest-Fradi gálameccs, mégpedig az akkori szereplőkkel, akikből később hatan olimpiai bajnokok lettek. A rendezvényre érvényes belépő 500 forint,

Mivel Godova Gábor, az újpesti felnőtt pólócsapat vezetőedzője 17 évvel ezelőtt még a Ferencvárost irányította, ezért most egy mérkőzés erejéig átül a zöld-fehérek kispadjára, míg a lilákat az akkori sikeredző, Kovács István dirigálja majd.

Steinmetz Barnabás – aki akkor a Ferencvárost erősítette – elismerte, hogy a játék ritmusa és irama nem lesz olyan, mint 17 éve, de megígérte, hogy a résztvevők a lehető legjobb teljesítményt fogják kiadni magukból. “Annak ellenére, hogy néhányan azóta már eltávolodtak a vízilabdától, úgy gondolom, jó hangulatú, közönségcsalogató mérkőzés lesz” – fűzte hozzá.

Az 1997-es LEN Kupa-döntő március 15-én lebonyolított első mérkőzésén az UTE 10-8-ra verte az FTC-t a Komjádi uszodában. Egy héttel később a visszavágón az újpestiek hosszabbítás után 12-11-re nyertek, és elhódították a kupát.