Nemzeti Sportközpontok

Gálamérkőzés a Kőér utcában

Tíz éve nyert Euroligát a Honvéd csapata, az akkori játékosok december 22-én egy gálamérkőzésen csapnak össze a klub mostani együttesével.

A 2004-es diadal alkalmával nyert utoljára BL-t (Euroligát) magyar klubcsapat, a Domino BHSE tette ezt meg. Az együttest öt olimpiai bajnok – Biros Péter, Fodor Rajmund, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Vári Attila – erősítette. Az évfordulót Gergely István ötletének és szervező munkájának köszönhetően december 22-én este 7-től a Kőér utcai uszodában egy újszerű jubileumi pólós gálával lehet megünnepelni. A két főszereplő a tíz évvel ezelőtti együttes, valamint az ob I-ben az utóbbi időben is bizonyító RacioNet-Honvéd lesz.

„A dicsőség mulandó, ezért is éreztem a kötelességemnek egy emlékidéző gálamérkőzés megszervezését, amely a tíz évvel ezelőtti győztesek egy estés visszatérésének köszönhetően különlegesnek is nevezhető” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok Gergely István.

Huszonöt méteres rövidített pályán játszik majd a két csapat, a játékidő pedig futó órával 4×10 perces lesz. A 800 és 1500 forintos belépők, illetve a támogatói jegyek értékesítéséből befolyó teljes összeget a Gergely István vezette házigazdák a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthon, Óvoda és Általános Iskola számára ajánlják majd fel.

A régi csapatból ott lesz a gálán Molnár Tamás, Kiss Gergely, Kovács Zoltán, Frikk Ottó, Kovács Olivér, Bereczki Miklós, Bárány Attila, Vári Attila, Szivós Márton, Paján Viktor, Biros Péter, Sugár Sándor, Gergely István és Kovács István vezetőedző.