Nemzeti Sportközpontok

Hazaérkezett a magyar csapat a téli olimpiáról

Köszöntötték a Szocsiból hazatért magyar olimpiai küldöttséget. A Nemzeti Sportközpontok munkatársai gratulálnak a hatodik helyezett rövidpályásgyorskorcsolya-váltó tagjainak, illetve a teljes magyar csapatnak, és büszkék arra, hogy többen is az NSK létesítményében készültek.

Hétfő délelőtt érkezett haza Szocsiból a magyar olimpiai csapat. A 16 fős küldöttségből a legjobb eredményt a női short track-váltó (Heidum Bernandett, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Lajtos Szandra, Darázs Rózsa) érte el, amely 3000 méteren hatodik lett.

Heidum Bernadett azt mondta, hogy bár nem mindennel elégedett, és a döntő sem sikerült tökéletesen, de a pontszerzés feledtette a bosszúságot, az egyéniben elért 9. helyének pedig felhőtlenül tud örülni. Hangsúlyozta, hogy Szocsiban egy álma vált valóra, gyönyörű helyszínen versenyezhettek, és óriási élményt jelentett neki a megnyitóünnepség is, amikor a magyar zászlót vihette.

A rövidpályás gyorskorcsolyázó elmondta, ahogy az olimpia, úgy a március 14-én kezdődő montreali világbajnokság előtt is a Gyakorló Jégcsarnokban készül társaival és a junior válogatott tagjaival.

Még utóbbi korosztályt erősíti Kónya Zsófia, aki éppen Szocsiban ünnepelte 19. születésnapját. Elmondta, hogy a jó élményekkel záruló olimpia után a közelgő junior-vb-n is szeretne sikeresen szerepelni, mert az utolsó korosztályos versenye.