Nemzeti Sportközpontok

Időre készen lesz az új Puskás Ferenc Stadion

Minden korábban vállalt határidőt tartani tudunk, időre készen lesz az új Puskás Ferenc Stadion – jelentette ki Vígh László az UEFA végrehajtó bizottságának kedvező döntése után. A miniszteri biztos azt is hozzátette, hogy folyamatosak az egyeztetések az európai szövetség szakértőivel.

Több mint stadion – ezzel a mottóval mutatta be a nyár közepén a Nemzeti Sportközpontok Magyarország új nemzeti stadionjának terveit. A 68 ezer néző befogadására alkalmas, legmagasabb nemzetközi kategóriába sorolható Puskás Ferenc Stadion ugyanis a labdarúgás mellett több mint 20 olimpiai sportágat szolgál majd ki, emellett nagyszabású koncertek és egyéb kiemelt rendezvények helyszíne lesz.

„Hatalmas lökést ad a következő évek munkájához az UEFA kedvező döntése. Biztos vagyok benne, hogy Budapest és a stadion a stadionban koncepció alapján épülő új aréna tökéletes házigazdája lesz az Európa-bajnoki mérkőzéseknek. Nyáron bemutattuk a látványterveket és a munka azóta is feszített tempóban halad, hamarosan az úgynevezett engedélyes tervek is elkészülnek. Közben folyamatosan egyeztetünk az európai szövetség szakértőivel, hogy valóban minden igényt kielégítsen az új Puskás Ferenc Stadion. Biztos vagyok benne, hogy időre készen leszünk, és az új stadionnak egész Európa a csodájára jár majd” – mondta Genfben, nem sokkal a Eb-helyszínek kijelölése után Vígh László.

A miniszteri biztos arra is emlékeztetett, hogy az új multifunkcionális létesítmény felépítésével az egész magyar sport jól jár. A különleges sportközpontban ugyanis végre világszínvonalú körülmények között készülhetnek a nemzetközi versenyekre a legjobb magyar sportolók és utánpótláskorú fiatalok.

Felsorolni is nehéz, hogy milyen funkciói lesznek az új arénának: 180 szobás szálloda, konferencia-központ, irodaház, sportmúzeum, diagnosztikai labor, üzletek, éttermek, mélygarázs, panoráma futópálya, konditerem és még saját rendőrőrs is lesz benne.

A korábban ismertetett menetrend szerint 2014 végére készülnek el a stadion kiviteli tervei, 2015-ben lezárul a közbeszerzési eljárás, majd megkezdődik az építkezés. A beruházás befejezése és a stadion átadása 2018-ban várható.