Nemzeti Sportközpontok

Ismét a fiatal atlétáké volt a Puskás Ferenc Stadion

Nagy sikerrel rendezték meg október 8-án és 9-én a diákolimpia újabb versenyeit.

A Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke szerdán a Puskás Ferenc Stadionban az atlétikai ügyességi és váltó csapatbajnokság hivatalos megnyitóján elmondta: a szövetség megújításának egyik eredménye, hogy a diákolimpia idén már tanulmányi versenynek számít, s a számok első három helyezettje 10 felvételi többletpontot kap majd.

“A diákolimpia megújult külsőt, új arculatot és új weboldalt is kapott, arra pedig különösen büszkék vagyunk, hogy az idén Áder János köztársasági elnök a verseny fővédnöke” – jelentette ki Balogh Gábor.

Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár a köszöntőbeszédében azt mondta, a sport “csodaszer”, amely kiemeli a sportolókat a szürke hétköznapokból.

“A mindennapos testnevelés bevezetésével és a diákolimpia támogatásával azt szeretnénk elérni, hogy a gyerekek átérezzék a sportolás szépségét” – közölte az államtitkár, aki hangsúlyozta, hogy a sportsikerek eléréséig vezető út sokszor fájdalmas és küzdelmes, ugyanakkor a sport a többi között arra is megtanítja a gyerekeket, hogy “tenni kell a dolgukat” a jó eredmények eléréséhez.

Az MDSZ 27. alkalommal rendezte meg a diákolimpiát, amelyen összesen 270 ezer gyerek vesz részt évente. Az atlétikai országos döntőben kedden és szerdán két korcsoportban 15 megye 1500 sportolója versenyzett a Puskás Ferenc Stadionban.

A Nemzeti Sportközpontok büszke arra, hogy a tehetséges fiatalok ismét az ország legnagyobb sportlétesítményében küzdhettek meg egymással. A Magyar Diáksport Szövetség vezetői is rendre érzékelik, hogy a gyermekeknek láthatóan hatalmas élmény a Puskás Stadionban versenyezni.

A diákok többsége tudja, hogy a következő években megújul a létesítmény és környéke, és mindannyian bizakodva várják, hogy az évtized utolsó esztendőitől kezdve még korszerűbb helyszíneken bizonyíthassanak.

Április 22-én Vígh László kormánybiztos bejelentette, hogy a kormány döntése alapján az új 65 ezres, a legmagasabb UEFA-előírásoknak megfelelő stadion a régi Puskás Ferenc Stadion belsejében épül fel. A Nemzeti Olimpiai Központ beruházás a tervek szerint 2017 végére, 2018 elejére fejeződik be. További részei között szerepel a Körcsarnok és a Millenáris Velodrom felújítása, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok átépítése, egy úszó- és vízilabda versenyek lebonyolítására alkalmas létesítmény megépítése, egy multifunkcionális edzéscsarnok kialakítása, egy atlétikai versenyek megrendezésére alkalmas pálya megépítése, egy fedett atlétikai edzőpálya létesítése, valamint kiszolgáló létesítmények, parkolók kialakítása is.