Nemzeti Sportközpontok

Jól sikerültek a dunavarsányi felmérők

Dunavarsányban tartották a héten a kajak-kenusok időmérő versenyeit.

Egyre népszerűbb a Dunavarsányi Olimpiai Központ, idén eddig már mintegy 150 kajakozó és kenus készült a létesítményben.

– Előnye, hogy a ráckevei Kis-Duna partján fekszik, a víz nyugodt és csendes, mivel zsilipekkel van lezárva a terület. A létesítményben maximálisan kiszolgáljuk azok igényeit, akik itt készülnek fel, minden rezdülésükre figyelünk, mert fontos, hogy otthon érezzék magukat a sportolók – mondta Kovách Ákos, a központ vezetője.

Dunavarsányban az utóbbi napokban több időmérő versenyt is tartott Storcz Botond, a felnőtt válogatott vezetőedzője.

– A versenyzők a melegvízi edzőtáborok után itthon készülnek a Világkupa-szezonra. A felmérőt azért hirdette meg a szövetség és Storcz Botond, hogy pontosan lássa, ki milyen állapotban van, és világos képet kapjon a sportolók formájáról. Az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők Dunavarsányba – fejtette ki Kovách Ákos. Hozzátette, hogy a versenyek jól sikerültek, a körülményekkel elégedettek voltak az indulók.

A 3×2000 méteres felmérőn a férfi kajakozók között Noé Bálint, a kenusoknál a portugáliai edzőtáborozásáról nemrégiben hazatért Vajda Attila volt a leggyorsabb. A női kajakozók kétszer 2000 métert teljesítettek, ezúttal Farkasdi Ramóna nyert, mögötte a két héttel ezelőtti felmérőn győztes Nagy Flóra lett a második. A sprinterek 5×200 méteres versenyében a kajakozóknál Dudás Miklós, a kenusoknál pedig Nagy Péter végzett az élen. Storcz Botond vezetőedző a dunavarsányi időfelmérők alapján jelöli majd ki a május 23. és 25. közötti szegedi Világkupára a B-egységeket.

A felmérő után kisebb lesz a forgalom a létesítményben, de lesznek, akik továbbra is itt készülnek, vagy majd később visszatérnek, ahogy az olimpiai bajnok Kökény Roland és Dombi Rudolf is.