Nemzeti Sportközpontok

Császár–Komjádi Sportuszoda

Vissza

Tisztelt Vendégeink!

A Császár–Komjádi Sportuszoda az Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság sikeres lebonyolítása érdekében végzett felújítási munkák miatt, március 1-től teljes körűen zárva tart.

Szíves megértésüket köszönjük.

Medencék, szolgáltatások

Fedett medencék:

  • 50 méteres medence
  • tanmedence

Nyitott medencék:

  • 50 méteres medence
  • 25 méteres medence – télen sátorral fedett
  • tanmedence

Egyéb szolgáltatások:

  • büfé, étterem, tanácsterem, tornaterem (csak egyesületeknek)

Kapcsolat

cím: 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 8. telefon: (1)-212-2750, (1)-326-1478

Olimpiai Központ vezető: Dala Tamás    e- mail: tdala@mnsk.hu

Üzemeltetés: Lukácsovics Gáborné  (1) 326-1478

Megközelítés

A Császár-Komjádi Sportuszoda a Duna jobb partján található, nem messze a Margit hídtól. A létesítmény körül a parkolás fizetős. Tömegközlekedés: az uszoda közelében megáll a H5-ös (szentendrei) HÉV, a 9-es busz és a 17-es, valamint 19-es villamos.

Tudta-e?

  • Az uszoda előcsarnokában „Szeretem az uszodámat” feliratú képek találhatók, ismert magyar sportolók tolmácsolásában.
  • A Frankel Leó úti épületszárny 1860-ból való, klasszicista stílusú épület, amely jelenleg hotelként működik.

Szabadidősport, lakossági szolgáltatások

A Császár-Komjádi Sportuszoda a versenyzők mellett várja a szabadidős sportolókat is, akik az úszás mellett napozhatnak és pihenhetnek is a létesítmény területén. A fedett medencében az úszósapka használata kötelező. Az uszodában folyamatosan indulnak a gyerek és felnőtt úszótanfolyamok. Nyitva tartás Általános nyitva tartási idő: 6-tól 19 óráig (a pénztár 18 órakor zár) A medencék lakossági használatát természetesen befolyásolják a sportolók edzései és az esetleges versenyek, így elindulás előtt érdemes érdeklődni a 00-36-1-212-2750-es telefonszámon. Jegyárak

(Az uszoda All You Can Move SportPass Klubkártya elfogadó hely 2016-ban.)

Felnőtt

1 800 Ft

Ifjúsági (25 éves korig) és nyugdíjas

1 100 Ft

Futó-úszó jegy (2 x belépés)

2 100 Ft

10 alkalmas felnőtt bérlet

15 300 Ft

10 alkalmas ifjúsági (25 éves korig) és nyugdíjas bérlet

9 350 Ft

10 alkalmas Aquafitness bérlet

11 100 Ft

 

A vállalkozó kedvűek víziaerobic órákon is részt vehetnek, ehhez Aquafitness jegy váltása szükséges. Iskolák számára létezik a kedvezményes testnevelési belépőjegy. Szintén kedvezményesen lehet un. úszójegyet váltani reggel 6 és 7 óra között. A sportuszoda a futók, kocogók egyik kedvelt Duna-parti bázisa. Számukra speciális jegyet kínálunk a pénztárakban.

Tovább

Versenysport

A Császár-Komjádi Sportuszodában összesen öt medence található. A létesítmény rendszeresen otthont ad hazai és nemzetközi úszóversenyeknek, vízilabda mérkőzéseknek, számos triatlonos és öttusázó is itt tartja edzéseit. Az uszoda szolgáltatásait diák- és utánpótlás sportolók is rendszeresen igénybe veszik.

További információk rendezvényekkel kapcsolatban: Baróta Gábor sportszervező – telefon: 00-36-30-749-7344, e-mail: gbarota@mnsk.hu

Tovább

Az uszoda története

A sportuszoda története A fürdők története egészen a római időkig nyúlik vissza, már Claudius császár uralkodása idején hasznosították a környékbeli gyógy- és termálforrások vízét. A Császár fürdő 1806-ban nyílt meg, az épület a 19. század második felében készült el. Ezt 1989-90-ben lebontották, majd 1997-ben újjáépítették. Közben 1976-ban a Császár szomszédságában átadták a Komjádi uszodát. Nevét Komjádi Béláról, az 1932-ben olimpiai aranyérmet nyert magyar vízilabda-válogatott edzőjéről kapta. A Komjádi uszoda épületének különlegessége, a nyitható tetőszerkezet. A Komjádi uszoda az otthona a többszörös magyar bajnok és kupagyőztes Vasas vízilabdacsapatának, a lelátókon 1800 szurkoló fér el. Évente átlagosan 100 rendezvényt tartanak a létesítményben.

NORMÁL NYITVATARTÁSI REND VAN ÉRVÉNYBEN