Nemzeti Sportközpontok

Császár–Komjádi Sportuszoda

Vissza

Kedves Vendégeink!

A létesítmény nyitva tartási idejét a sportolók edzései, valamint az időszakos versenyek befolyásolhatják, így a medencék korlátozottan állnak rendelkezésre.
Várjuk tisztelt Vendégeinket!

FIGYELEM FIGYELEM

HÚSVÉT hétfőn az uszoda ZÁRVA tart.

Medencék, szolgáltatások

Fedett medencék:

  • 50 méteres medence
  • tanmedence

Nyitott medencék:

  • 50 méteres medence
  • 25 méteres medence – télen sátorral fedett
  • tanmedence

Egyéb szolgáltatások:

  • büfé, étterem, tanácsterem, tornaterem (csak egyesületeknek)

Kapcsolat

cím: 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 8.

Jegypénztár: (1) 225 1780

Recepció: (1) 212 2750

Titkárság: (1) 326 1478

Olimpiai Központ vezető: Dala Tamás

e- mail: tdala@mnsk.hu

Létesítmény vezető: Székely Zoltán

 e-mail: zszekely@mnsk.hu

mobil: (06)-30/962 66 21 

Megközelítés

A Császár-Komjádi Sportuszoda a Duna jobb partján található, nem messze a Margit hídtól. A létesítmény körül a parkolás fizetős. Tömegközlekedés: az uszoda közelében megáll a H5-ös (szentendrei) HÉV, a 9-es busz és a 17-es, valamint 19-es villamos.

Tudta-e?

  • Az uszoda előcsarnokában „Szeretem az uszodámat” feliratú képek találhatók, ismert magyar sportolók tolmácsolásában.
  • A Frankel Leó úti épületszárny 1860-ból való, klasszicista stílusú épület, amely jelenleg hotelként működik.

Szabadidősport, lakossági szolgáltatások

A Császár-Komjádi Sportuszoda a versenyzők mellett várja a szabadidős sportolókat is, akik az úszás mellett napozhatnak és pihenhetnek is a létesítmény területén. A fedett medencében az úszósapka használata kötelező. Az uszodában folyamatosan indulnak a gyerek és felnőtt úszótanfolyamok. Nyitva tartás: Általános nyitva tartási idő: 06-tól 19 óráig (a pénztár 18 órakor zár) A medencék lakossági használatát természetesen befolyásolják a sportolók edzései és az esetleges versenyek, így elindulás előtt érdemes érdeklődni.

Jegyárak

Felnőtt

1 800 Ft

Ifjúsági (25 éves korig) és nyugdíjas

1 100 Ft

Futó-úszó jegy (2 x belépés)

2 100 Ft

10 alkalmas felnőtt bérlet

15 300 Ft

10 alkalmas ifjúsági (25 éves korig) és nyugdíjas bérlet

9 350 Ft

10 alkalmas Aquafitness bérlet

11 100 Ft

 

A vállalkozó kedvűek víziaerobic órákon is részt vehetnek, ehhez Aquafitness jegy váltása szükséges. Iskolák számára létezik a kedvezményes testnevelési belépőjegy. Szintén kedvezményesen lehet un. úszójegyet váltani reggel 6 és 7 óra között. A sportuszoda a futók, kocogók egyik kedvelt Duna-parti bázisa. Számukra speciális jegyet kínálunk a pénztárakban.

Tovább

Versenysport

A Császár-Komjádi Sportuszodában összesen öt medence található. A létesítmény rendszeresen otthont ad hazai és nemzetközi úszóversenyeknek, vízilabda mérkőzéseknek, számos triatlonos és öttusázó is itt tartja edzéseit. Az uszoda szolgáltatásait diák- és utánpótlás sportolók is rendszeresen igénybe veszik.

További információk rendezvényekkel kapcsolatban: Baróta Gábor sportszervező – telefon: 00-36-30-749-7344, e-mail: gbarota@mnsk.hu

Tovább

Az uszoda története

A sportuszoda története A fürdők története egészen a római időkig nyúlik vissza, már Claudius császár uralkodása idején hasznosították a környékbeli gyógy- és termálforrások vízét. A Császár fürdő 1806-ban nyílt meg, az épület a 19. század második felében készült el. Ezt 1989-90-ben lebontották, majd 1997-ben újjáépítették. Közben 1976-ban a Császár szomszédságában átadták a Komjádi uszodát. Nevét Komjádi Béláról, az 1932-ben olimpiai aranyérmet nyert magyar vízilabda-válogatott edzőjéről kapta. A Komjádi uszoda épületének különlegessége, a nyitható tetőszerkezet. A Komjádi uszoda az otthona a többszörös magyar bajnok és kupagyőztes Vasas vízilabdacsapatának, a lelátókon 1800 szurkoló fér el. Évente átlagosan 100 rendezvényt tartanak a létesítményben.