Nemzeti Sportközpontok

Gyakorló Jégcsarnok

Vissza

A 2002-ben épült Gyakorló Jégcsarnok a legújabb létesítmény a Budapesti Olimpiai Központ területén. Főleg a jeges sportok igazolt versenyzői használják edzésekre, de gyerek és felnőtt korcsolya tanfolyamokat is tartanak a létesítményben.

Bemutatás, szolgáltatások

A Gyakorló Jégcsarnokot 2002-ben építették, hogy ezzel pótolják az 1999 decemberében leégett Budapest Sportcsarnok jégpályáját. Az új, korszerű, állandóan üzemelő, nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas csarnok a Kisstadion és a Népstadion közötti teniszpályák helyén épült fel.

2003-ban ez volt a budapesti műkorcsolya Európa-bajnokság gyakorlópályája, ugyanabban az évben itt rendezték a junior gyorskorcsolya világbajnokságot, 2005-ben pedig gyorskorcsolya Világkupának adott otthont.
A 3000 négyzetméter alapterületű létesítményt elsősorban a korcsolyázók használják, de időnként hokicsapatok is edzéslehetőséget kapnak.

A Jégcsarnok befogadóképessége 600 fő, az épületben található egy 27 négyzetméteres balett-terem és egy 17 négyzetméteres konferencia terem.

Kapcsolat

cím: 1146 Budapest Istvánmezei út 3-5

telefon: 00-36-1-471-4202

email: nemzeti@mnsk.hu

Budapesti Olimpiai Központ vezető: Csabai Gábor

létesítményvezető:

Megközelítés

Nagyobb térképre váltás

A Gyakorló Jégcsarnok a XIV. kerületben, a Budapesti Olimpiai Központ területén található.

Autóval: a Thököly út felől az Istvánmezei úton lehet megközelíteni.

Tömegközlekedéssel: a legkényelmesebb a BKV 7-es autóbuszjáratáról a Cházár András úti megállónál leszállni, és onnan a Szabó József utcán a Millenáris sportpálya és a Kisstadion mellett elhaladva pár perc alatt elsétálni a csarnokig.

Versenysport

A Gyakorló Jégcsarnokot elsősorban a Magyar Korcsolyázó Szövetség szakágai – short-track, műkorcsolya, jégtánc és szinkronkorcsolya – használják edzésre és versenyekre. Mivel a pályára Európában egyedülálló short-track szivacsrendszert telepítettek, így a hokicsapatok csak korong nélküli edzéseket tarthatnak a csarnokban.

Szabadidősport, Rendezvények

A Jégcsarnokban több egyesület szervez korcsolya tanfolyamokat elsősorban gyerekeknek, de felnőttoktatásra is lehet jelentkezni.

A Nemzeti Sportközpontok vállalja konferenciák és céges sportnapok megrendezését a létesítményben.

Teljes árlistánk itt érhető el.

A szolgáltatási szerződés formanyomtatványait innen töltheti le: folyamatos szolgáltatáshoz, egyszeri rendezvényhez.

További információk: nemzeti@mnsk.hu vagy 00-36-1-471-4303

Tovább

Tudta-e?

  • A Gyakorló Jégcsarnok helyén 2002 előtt teniszpályák voltak.
  • A csarnokban összesen 10 öltözőt használhatnak a sportolók.