Nemzeti Sportközpontok

Kisstadion

Vissza

A Budapesti Olimpiai Központ területén található stadion több mint 50 éve a budapesti sport- és kulturális események egyik legendás és jól ismert otthona. Hazai és nemzetközi versenyeket és világsztárokat felvonultató koncerteket is rendeztek már a Kisstadionban. Novembertől márciusig a profi és amatőr hokisoké a pálya!

Versenysport

A Kisstadiont a Magyar Jégkorong Szövetség használja, általában november közepétől március első hetéig tart a téli szezon. Hétköznap délelőttönként iskolások tanulnak korcsolyázni a stadionban, délutánonként pedig egyesületi jégkorongedzések zajlanak. Hétvégenként elsősorban utánpótlás meccseket játszanak a pályán.

Kapcsolat

cím: 1146 Budapest Istvánmezei út 3-5.

telefon: 00-36-1-471-4202

email: nemzeti@mnsk.hu

Budapesti Olimpiai Központ vezető: Csabai Gábor

létesítményvezető: 

Megközelítés

A Kisstadion a XIV. kerületben, a Budapesti Olimpiai Központ területén található. Autóval a Thököly út felől az Istvánmezei úton lehet megközelíteni. Parkolni a stadion előtt lehet.

A bejárat 2-3 perc sétára van a 7-es BKV busz Dózsa György úti megállójától.

Szabadidősport

A Kisstadionban „hagyományos” közönségkorcsolyázásra nincs lehetőség, viszont amatőr hokicsapatok bérbe vehetik a pályát, és ezzel a lehetőséggel élnek is a cégek és baráti társaságok.

További információ: nemzeti@mnsk.hu vagy 00-36-1-471-4303

Az árlista itt érhető el.

A Kisstadion története

A Kisstadiont 1961-ben adták át, elsősorban a jeges sportok számára építették, ez a stadion (volt) a magyar hoki egyik emblematikus budapesti helyszíne. Az 1800 négyzetméteres küzdőtér a labdarúgáson kívül gyakorlatilag minden más labdajáték mérkőzéseinek megrendezésére alkalmas. Az öltözők a stadion melletti épületben vannak, ezekben összesen 120 sportoló fér el.

Az elmúlt 50 évben számos koncertet is rendeztek a Kisstadionban. Sportesemények idején nagyjából 12-14000 szurkoló fér el a lelátókon, a koncerteket 16800-an nézhetik a helyszínen.

1988-ban felújították a világítását, így televíziós közvetítésre is alkalmas. Óriási hiányossága a Kisstadionnak, hogy soha sem fedték be, bár többször is tervezték már.

Rendeztek már a Kisstadionban műkorcsolya, súlyemelő és női kosárlabda Európa-bajnokságot, válogatott ökölvívó mérkőzéseket, jégrevü bemutatókat, rövidpályás gyorskorcsolya versenyeket, sőt Harlem Globetrotters kosárshow-t is.

A Kisstadion-koncert jelentette az Omega turnéinak csúcspontját 1969-től az 1980-as évek elejéig, 1987-ben például itt ünnepelték alapításuk 25 éves jubileumát.

A külföldi előadók közül fellépett például Sting, Bonnie Tyler, Black Sabbath, Emerson Lake and Palmer, Joe Cocker, Deep Purple és az Iron Maiden.

Tudta-e?

A Kisstadion építése 1959-ben kezdődött.

1962-ben súlyemelő világbajnokságnak adott otthont a stadion, ahol Veres Győző aranyérmet nyert.

1963-ban itt rendezték az utolsó szabadtéri műkorcsolya Európa-bajnokságot, a szakadó hóesés megzavarta a versenyeket.