Nemzeti Sportközpontok

Körcsarnok

Vissza

A Körcsarnok a Budapesti Olimpiai Központ területén található többfunkciós sportcsarnok. Lelátóin 1600 fő, koncerten a teremben összesen 2550 ember fér el, a küzdőtér – a röplabda kivételével – az összes teremsport edzéseinek és versenyeinek megrendezésére alkalmas. A Körcsarnok koncertek, kiállítások, vásárok, politikai gyűlések és szalagavató bálok kedvelt helyszíne.

A Körcsarnok története

A Körcsarnok egy osztrák szabadalom alapján készült úgynevezett típuscsarnok, nevét kör alakú formájáról kapta.

1975. április 25-én a kardvívók BEK-mérkőzéseivel avatták fel. 1995-ben a magyar-osztrák közös rendezésű női kézilabda világbajnokságra felújították, azóta van lelátó a küzdőtér mindkét oldalán.
Az elmúlt közel négy évtizedben számos hazai és rangos nemzetközi versenyt rendeztek a Körcsarnokban.
A női kézilabda vb mellett például kerekesszékes vívó-, illetve teke- világbajnokság, fallabda, erőemelő, kendo, és légfegyveres Európa-bajnokság, valamint több cselgáncs-, ökölvívó- és tornaverseny helyszíne volt a létesítmény.

Kapcsolat

cím: 1146 Budapest, Istvánmezei út 3-5.

telefon: 471-4221

email: boktitkarsag@mnsk.hu

Budapesti Olimpiai Központ vezető: Csabai Gábor

létesítményvezető: 

Megközelítés

A Puskás Ferenc Stadion a főváros XIV. kerületében, tömegközlekedéssel és autóval is könnyen megközelíthető helyen található.

Metró: 2-es vonal, Puskás Ferenc Stadion megálló

Autóbusz: a 95-ös járattal

Trolibusz: a 75-ös, a 77-es vagy a 80-as járattal

Villamos: az 1-es vagy az 1/A járattal

A rendezvények VIP-vendégei részére 350 férőhelyes autóparkoló áll rendelkezésre a Budapesti Olimpiai Központ területén.

Versenysport

A Körcsarnok – a röplabda kivételével – az összes teremsport edzéseinek és versenyeinek megrendezésére alkalmas.

A létesítményt a különböző sportágak válogatott, illetve egyesületi sportolói edzésekre, valamint versenyekre rendszeresen használják. Leggyakoribb vendégek: kézi- és kosárlabdázók, asztaliteniszezők, cselgáncsozók, frizbisek.

A Körcsarnokban a küzdőtéren kívül egy bemelegítő terem, hét öltöző és két iroda található. Az öltözők közül kettő mozgássérült sportolók kiszolgálására is alkalmas.

A rendezvények kiemelt vendégei részére egy kb. 30-40 fős VIP-erkély is rendelkezésre áll.

Szabadidősport

A Körcsarnokban – természetesen alkalmazkodva a profi sportolók edzéseihez, illetve versenyeihez – lehetőség nyílhat céges, illetve baráti mérkőzések (például kispályás foci vagy kézilabda) megrendezésére.

Rendezvények

A Körcsarnok az iskolai szalagavató bálok egyik kedvelt budapesti helyszíne, de emellett több koncertnek, kiállításnak, politikai gyűlésnek és vásárnak is otthont adott az elmúlt évtizedekben.

A létesítmény céges és családi sportnapok megrendezésére is alkalmas.

Tudta-e?

  • Az 1995-ös női kézilabda-világbajnokságon itt harcolta ki a magyar válogatott a döntőbe jutást.
  • A 2003-as teke világbajnokságra speciális anyaggal öntötték fel a parkettát, így tökéletes tekepályát varázsoltak a küzdőtérre.
  • A 2006-os fallabda Európa-bajnokság idején különleges látványt nyújtott a rendezvényre egyedileg legyártott üvegpálya.