Nemzeti Sportközpontok

Nemzeti Kézilabda Akadémia – Balatonboglár

Vissza

Balatonbogláron épült fel a Nemzeti Kézilabda Akadémia sportcsarnoka és akadémiai épülete.

Bemutatkozás

Balatonbogláron működik a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA), a sportág hazai képzési központja. A tehetséggondozást új alapokra helyező intézményben másféléves előkészítő munka után a 2013-as őszi tanévtől indult el az elitképzés, az innen kikerülő játékosok a későbbiekben a felnőtt válogatott alapját adják majd. A koncepciót Mocsai Lajos, a férfi válogatott szövetségi kapitánya dolgozta ki, aki főigazgatója is a műhelynek. Az akadémia legfontosabb céljai közé tartozik a nemzetközi sporttudományos alapokon nyugvó szakmai képzés, a versenyeztetési lehetőség biztosítása és a személyiségfejlesztés is.

Kapcsolat

Nemzeti Sportközpontok

cím: 1146 Budapest, Hermina út 49.

tel: +36 1 471 4100

fax: +36 1 471 4103

e-mail: titkarsag@mnsk.hu

Megközelítés

8630 Balatonboglár, Gaál Gaszton utca 58., Kodály Zoltán utca 12-13.

Beruházás

Nemzetközi torna megrendezésére alkalmas, 3 darab szabvány méretű kézilabdapályát magába foglaló csarnok, épített és mobil lelátókkal, és a csarnok kiszolgálásához szükséges öltöző és kiegészítő infrastruktúra valósult meg.

Az akadémisták kollégiuma, külsős vendégek számára tervezett szállások, étterem, sportolók sérüléseinek gyógyulását, regenerálódását segítő, terápiák alkalmazásához lehetőséget biztosító funkciók és egy porta, recepció került kivitelezésre.

Ütemezés: sportcsarnok kivitelezésének kezdése 2015. áprilisban volt, 2016 június óta már üzemel, a szállásépületek esetében a kivitelezés kezdete 2015. november volt, a kivitelezés megtörtént.

A 1902/2013. (XII.4.) számú Kormányhatározat értelmében a támogatás összege 3,86 milliárd Ft.

 

 

Árlista

Teljes árlistánk ide kattintva érhető el.