Nemzeti Sportközpontok

Megfelelő ütemben halad a Tüskecsarnok befejezése

Megtartották a Tüskecsarnok első világításpróbáját. A tetőszerkezetre két ledes fehér fényforrást helyeztek fel, jövő csütörtökön pedig a változtatható fényű világítótesteket próbálják ki.

A helyszíni bejáráson kiderült az is, hogy a sportcsarnokban időben befejeződött a szerkezeti munkák nagy része. Zajlik a tető festése és a közvetítő híd felszerelése. Megérkeztek a székek bemutató darabjai: a csarnokban kényelmes, kék üléseket helyeznek majd el. A 35 tágas öltöző, a wellness részleg és az edzőtermek kialakítása is jól halad, utóbbi új ablakait már be is szerelték.

A mélygarázsban már végeztek a falak javításával. Az évekig üresen álló épületben a csöveket bokrok és fák gyökerei nőtték be, ezért ezeket ki kellett cserélni, ahogy a tető is új szigetelést kapott, és a jellegzetes kupolában is kicserélték az üveget. A Tüskecsarnok a felújítás után 4 ezer néző befogadására lesz alkalmas, sport- szabadidő- és kulturális rendezvényeket egyaránt tarthatnak benne. A létesítményt eredetileg 1993-ban kezdték építeni, a beruházást azonban 1996-ban leállították. A kormány 2012-ben döntött a projekt folytatásáról. A csarnok a Papp László Budapest Sportaréna, a debreceni Főnix Csarnok, valamint a Veszprém Aréna után a negyedik legnagyobb fedett sportkomplexum lesz Magyarországon.