Nemzeti Sportközpontok

Megjelent a Millenáris Velodrom rekonstrukciójának nemzetközi tervpályázata

Megjelent a Millenáris Velodrom rekonstrukciójának nemzetközi tervpályázata; a Nemzeti Sportközpontok (NSK) december 16-ig várja a pályaműveket, az eredményhirdetés pedig várhatóan 2014. január végén lesz.

A létesítmény – amely része lesz az új Puskás Ferenc Stadiont körülölelő Nemzeti Olimpiai Központnak – a kerékpárversenyek mellett a tornászok edzéseinek is otthont ad majd.

A “stadion a stadionban” megoldással készülő új nemzeti aréna és a környezetében felépülő sportpark az egész magyar sport szempontjából kiemelkedő fontosságú beruházás, hiszen a labdarúgás mellett szinte az összes olimpiai sikersportágat kiszolgálja majd.

A Millenáris Velodrom tervpályázatán indulóknak egy olyan sportlétesítmény terveit kell elkészíteniük, amelyben elfér egy fedett, 250 méteres, nemzetközi szabványnak megfelelő kerékpáros-pálya, egy BMX-gyakorló pálya, a középső részén pedig a magyar tornasport új központját lehet kiépíteni.

Vígh László, a kiemelt sportlétesítmények fejlesztéséért felelős kormánybiztos megjegyezte: a Millenáris sokak szerint a magyar sport, illetve versenysport bölcsője. Itt játszott először nemzetközi mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott. A kerékpáros viadalok mellett az elmúlt évtizedekben atlétikai és tornaversenyt, boksz- és jégkorongmeccset, és még autós rodeót is rendeztek a létesítményben.

“Most mi is arra törekszünk, hogy a régi Millenáris Velodrom szellemiségét megőrizve, egy új modern létesítményt építsünk fel, amely a kerékpárosok mellett a tornasport igényeit is kiszolgálja” – mondta Vígh László.