Nemzeti Sportközpontok

Megkezdődött a jegyértékesítés a 2014-es margitszigeti vízilabda Eb-re

A 2014-es vízilabda Európa-bajnokság első hivatalos sajtótájékoztatóján bejelentették: az interneten keresztül a szurkolók már csütörtök délutántól biztosthatják helyüket a júliusi kontinenstornán. 

Nagy érdeklődés mellett zajlott az Eb-re hangoló, azt felvezető sajtótájékoztató, a Magyar Vízilabda Szövetség és az Eb szervezőbizottságának nagy örömére. Az európai szövetség, a LEN képviseletében Budapesten tárgyal, így a tájékoztatón is jelen volt a szervezet igazgatója, Paulo Frischknecht és sportigazgatója, Marco Birri, és ott volt persze Benedek Tibor a férfi és Merész András, a női válogatott szövetségi kapitánya is, valamint Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója.

Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár szavaival indult a tájékoztató. Elmondta, hogy a kormány stratégiai ágazatként tekint a sportra, amelynek kitüntetett szereplője a vízilabda. Míg 2009-ben 4 ezer, addig ma 6400 gyermek vízilabdázik, és a TAO-támogatásoknak köszönhetően más területen is fejlődik a sportág.

“A magyar társadalom és a magyar szövetség képes arra, hogy magas szintű és színvonalú Európa-bajnokságot rendezzen. Reméljük, hogy minden idők legsikeresebb Európa-bajnoksága lesz a 2014-es” – mondta Simicskó István.

Szentes Tamás főpolgármester-helyettes némi elfogultság mellett kijelentette, a vízilabda a legjobb sportág, ő is űzte, egyetemista koráig. Kiemelte, hogy Budapest vezetése minden segítséget megad majd a sikeres Európa-bajnokság megrendezéséhez, emellett a főváros elindította a sportiskolai képzését és nagyban támogatja az utánpótlássportot.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke most az európai szervezet, a LEN kincstárnokaként volt jelen az eseményen.

“A 2014-es Európa-bajnokság a majdani nagy attrakció egyik előszele lesz. Nem nehéz egyébként vízilabdatornát elnyernie Magyarországnak, hiszen a sportágnak hatalmas tekintélye van nemzetközi szinten is. Mi a LEN-ben biztosak vagyunk benne, hogy olyan torna lesz a jövő nyári, amely nagyot durran, elvégre nézőkben nem lesz hiány. Rendeztünk már olyan Eb-t, például Horvátországban, ahol mikor nem a horvátok játszottak, kongott a lelátó. Itt ez nem fordul majd elő, sehol máshol Európában nincs annyi néző, mint a magyarországi vízilabda-eseményeken” – mondta Gyárfás Tamás.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke megjegyezte, hogy az egy arany és egy bronz (ez volt a nyári mérleg a világbajnokságon) felülmúlható az Eb-n, és erre megvan az esélyünk. A 2001-ben a hazai Eb hangulatát szövetségi kapitányként megtapasztaló sportvezető sietett megjegyezni: a csütörtöki ünnepélyes sajtótájékoztató első és legfontosabb apropója a jegyértékesítés elindulása volt.

Beck György, a szövetség társelnöke jelezte, hogy 14 órától már lehet jegyet vásárolni a tornára a waterpolo.hu oldalon keresztül.

“Közeleg a karácsony, sokan vagyunk gondban, mivel is lepjük meg szeretteinket, barátainkat. Az induló jegyértékesítéssel azt gondolom, egy kiváló ötletet adunk mindenkinek. Sokfajta jegyet lehet megvásárolni, a csoportmérkőzésekre, az elődöntőkre, a döntőkre, kiemelt lelátókra, de bérletet is lehet venni, amellyel az elsőtől az utolsó mérkőzésig, mindegyiket meg lehet tekinteni” – mondta az MVLSZ társelnöke.

Az Európa-bajnokság 2014. július 14. és 27. között zajlik majd a Margitszigeten a Hajós-Széchy Uszodában.

(Forrás: waterpolo.hu/NSK)