Nemzeti Sportközpontok

Megújult a Révfülöpi Vitorláskikötő

A hazai szezonnyitó előtt elkészült a Balaton északi partjának egyik legszebb részén, a Révfülöpi Vitorláskikötőben már vízre kerültek a hajók, lezárult a létesítmény felújítása.

„Felújítottuk a vendégszobákat, mindegyikbe klímát szereltünk, emellett kicseréltük a nyílászárókat. A kikötőben lecseréltük a bójákat, valamint új, a kikötéshez szükséges betontömböket állítottunk fel. A kemping fejlesztése is zajlik, a beton helyett viacolor burkolatot kap a terület. Kerékpárokat szereztünk be, ezeket a hajótulajdonosokat használhatják. Tervezzük teniszpálya és játszótér kialakítását is. Így összességében olyan szolgáltatást tudnánk nyújtani, amellyel versenyképes lehetünk a Balatonon” – mondta Tömör-Tones Zsolt létesítményvezető.

A Révfülöpi Vitorláskikötő eddig is népszerű volt, de a vezető reméli, hogy idén újabb vendégek keresik fel a létesítményt, ahol családias, árnyas strand is várja a fürdőzőket.

„Vannak külföldi, döntően német hajótulajdonosaink is, de a vendégek többsége magyar. Idén nyáron is lesz vitorlástábor a kikötőben, hogy a gyerekek is megismerjék ezt a szép sportágat. Emellett esküvőnek is otthon ad majd a Balaton-parti létesítmény” – fejtette ki Tömör-Tones Zsolt.