Nemzeti Sportközpontok

Modern és komplex diagnosztikai központ jön létre

Európai szintű, kiemelkedően korszerű diagnosztikai centrum létesülhet az új Puskás Ferenc Stadionban – mondta Szabó Tamás, a Sporttudományi és Diagnosztikai Központ igazgatója.

A 2018-ra elkészülő aréna ötödik emeletén, a mostani területe csaknem háromszorosán, 2200 négyzetméteren kap helyet a diagnosztikai központ.

„A részletes tervek készen vannak, ezek alapján tudjuk, hogy milyen berendezésekkel, műszerezettséggel és funkciókkal működhet majd a laboratórium az új Puskás Ferenc Stadionban. Rendkívül modern és impozáns lesz” – fogalmazott Szabó Tamás. Az igazgató közölte: a most az Istvánmezei úton működő központ erőforrásaival átköltözik majd az új létesítménybe, de a berendezéseket ki fogják egészíteni, azokat fejlesztik.

Komplex, integratív labor állhat fel, amelyben az orvosi részleg mellett terhelésélettannal, képalkotással, rehabilitációval, regenerációt segítő eljárásokkal és biomechanikával is foglalkoznak majd a szakemberek.

„Fontos lesz, hogy minden egy helyre kerül. Közelebb leszünk a szövetségekhez és a versenyzőkhöz is, hiszen több sportág képviselői használják majd rendszeresen a stadion helyiségeit” – tette hozzá Szabó Tamás.

A diagnosztikai centrum a stadion régi és új szerkezete között létrejövő térbe kerül, a húsz sportágat kiszolgáló termekkel, a száznyolcvan ágyas szállodával és irodákkal együtt.