Nemzeti Sportközpontok

Nemzetközi vívóversenyek kiváló helyszíne is lehet az új Puskás Ferenc Stadion

Nagy öröm, hogy a vívóknak is otthont ad majd az új Puskás Ferenc Stadion – hangsúlyozta Csampa Zsolt, a magyar szövetség (MVSZ) elnöke.

A sportvezető szerint a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok felújítása a következő évek felkészülését könnyíti meg, a Nemzeti Olimpiai Központ fő létesítményében pedig már három szinten lesz vívás, így ezzel a kiemelt sportágfejlesztési programból várható nagyobb utánpótlásbázis igényeit is kielégíthetik majd.

„Már az alapokról is folyamatosan egyeztettünk, konstruktív együttműködés volt a Nemzeti Sportközpontokkal és a Magyar Olimpiai Bizottsággal. Az új Puskás Ferenc Stadionban a modern technika és a 21. századi kiszolgáló helyiségek is segítik majd legjobbjainkat” – tette hozzá.

Csampa Zsolt szerint a kiválóan sikerült tavaly augusztusi MOL Vívó Világbajnokság után sokan várják, hogy a magyar szövetség ismét pályázzon nagy esemény megrendezésére, ennek pedig lehet is realitása a 2016-os riói olimpia után.

„Az biztos, hogy az új Puskás Ferenc Stadion nemzetközi versenyek lebonyolítására is kiválóan alkalmas lesz” – jegyezte meg az MVSZ elnöke.

Az már a koncepcióterv nyári bemutatásakor kiderült, hogy a 2018-ig újjáépülő létesítménnyel nem csak a labdarúgás, hanem az egész magyar sport jól jár. A régi lelátó és az újonnan épülő nézőtér közötti rész befedésével ugyanis több tízezer négyzetméteres edzőközpont jön létre, amelyet húsznál is több sportág képviselői, köztük a cselgáncsozók, a birkózók, a bokszolók és a vívók is használhatnak majd.