Nemzeti Sportközpontok

Óriási gyerekcsapat Dunavarsányban

1 hét, 6 edző és 70 gyerek. Hétfő óta Csamangó Attila szakágvezető irányításával Dunavarsányban edzőtáborozik a kajak-kenu kölyökválogatott, amely a kiváló időjárásnak köszönhetően szinte az egész hetet vízen tölthette a táborban.

„Az időjárás kegyes hozzánk, ennek köszönhetően is nagyon jó a hangulat a táborban – értékelt az október elsejével munkába álló szakágvezető, Csamangó Attila, akinek hat edző van a segítségére. Fiú kajakban Nyerges Attila és Kovács Gábor, kenuban Koletics Miklós és Kása Ferenc, míg női kajakban Belcsik Ferenc és László Csaba vezeti az edzéseket, fogja össze a gyerekek edzésprogramját.

„A napi két evezés mellett természetesen kiegészítő edzésmunkák is vannak, futnak, úsznak a gyerekek és természetesen nem maradhat el a foci sem, ami még jobban összekovácsolja a társaságot” – magyarázta Csamangó Attila.

A táborba a korosztályos magyar bajnokság és a keretfeltöltő verseny eredményei alapján kaptak meghívást a gyerekek. Hetven versenyző érkezett, sokan jöttek Vácról, Nagymarosról, Szegedről és a Lágymányosi Spariból is.

„A közös munka mellett nagyon fontos volt, hogy összehangolódott ez a korosztály, megismerték egymást a gyerekek, barátságok szövődtek – mesélte Csamangó Attila, akinek szintén ez volt az első táboroztatása a korcsoport szakmai vezetőjeként. – Nekem is fontos tapasztalatokat adott ez a néhány nap, élveztem az edzőkkel, a gyerekekkel a közös munkát, és bízom benne, hogy a következő tavaszi tábor is hasonló jó hangulatban telik majd.”

(Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség)