Nemzeti Sportközpontok

Sportos nap a Dunavarsányi Olimpiai Központban

Idén március végén is megrendezték Dunavarsányban a „Sport szigete, a sziget sportja” elnevezésű, kétnapos rendezvényt. Kiváló alkalom volt ez a program arra is, hogy az érdeklődők megismerkedhessenek az immár a nagyközönség számára is nyitva álló és kiváló sportolási lehetőségeket biztosító Dunavarsányi Olimpiai Központtal, annak létesítményeivel, felszereltségével.

Az első napon környező települések (Dunavarsány, Délegyháza, Taksony, Dunaharaszti, Szigetszentmiklós, Szigethalom, Tököl, Halásztelek) iskoláinak 3. évfolyamos tanulói látogathattak ki a programra, és ismerkedhettek meg a különböző mozgásformákkal. Csaknem 750 tanuló érkezett kísérőkkel és vett részt nagy lelkesedéssel a különféle sportágak kipróbálásában. A gyermekek szállítását a települési önkormányzatok biztosították.

A második napon a nagyközönségé volt a terep, csodálatos napsütésben, egész napos színpadi műsorral kísérve ismerkedhettek meg a látogatók az egyesületek képviselőivel, illetve az ott sportoló gyermekekkel, felnőttekkel. A legkisebbektől egészen az idősebb korosztályig mindenki megtalálhatta, és ki is próbálhatta a számára megfelelő mozgásformát, valamint megszerezhette a szükséges információkat is, a segítőkész, lelkes sportági képviselőktől.

Csaknem 30 sportággal ismerkedhettek meg a kiérkezők a vizes sportoktól (úszás, kajak-kenu, sárkányhajó) kezdve a különböző tornákon, táncokon, labdajátékokon, táblás játékokon, víváson, íjászaton, küzdő sportokon át a kutyás, valamint lovas sportokig mindenki megtalálhatta a számára legérdekesebb, vagy leginkább testhez álló mozgásformákat. A rendezvény színvonalát emelte a Délegyházi Önkéntes Tűzoltók által biztosított akadálypálya és bemutató is.