Nemzeti Sportközpontok

Teljesült a szárföldiek vágya – átadták az új ovit

Megvalósult a szárföldiek, kiváltképp Horváth Ferenc településvezető nagy álma: átadták Szárföld új óvodáját. Közel 200 millió forintból épült meg az intézmény.

Szárföld polgármesterének, Horváth Ferencnek közel harminc évvel ezelőtti képviselősége idején is már szívügye volt a falu óvodájának sorsa. Az intézmény egy 150 éves épületben kapott helyet, ami a körülményekhez képest rendezett volt ugyan, de az alap nélküli, dohos épület nem felelt meg a kor elvárásainak. Az önkormányzat pályázatainak sora végül tavaly vezetett eredményre, 154 millió forint állami támogatást kaptak egy új óvoda építésére. Az elmúlt években spórolós gazdálkodásának köszönhetően 40 millió forint önrészt tett hozzá a falu a beruházáshoz. A papírra rajzolt  tervek végül megvalósultak. December elsején ünnepélyes keretek között átadták a szárföldiek új óvodáját, ahol két csoportszoba, konyha, étkező és egy közösségi helyiség várja a félszáz óvodást.

A faluban sorra kelnek el a telkek, mind több fiatal családos választja lakhelyéül a rendezett községet. “A mai nap sok álmatlan éjszaka után nagy öröm számomra, hogy hivatalosan is átadjuk a szárföldi óvodát” – mondta  Horváth Ferenc, aki minden érintettnek megköszönte, hogy megvalósult a saját és Szárföld közös vágya.

forrás: http://www.kisalfold.hu

fotó: Budai Béla, NSK