Nemzeti Sportközpontok

Tökéletes környezetben kezdődhet a vízilabda Európa-bajnokság

Befejeződött a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda felújítása, így tökéletes körülmények várják a vízilabda Európa-bajnokságra érkező csapatokat és szurkolókat.

A Nemzeti Sportközpontok – a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) kéréseit is kiszolgálva – az elmúlt hónapokban számos részét felújította a margitszigeti Hajós-Széchy Uszodának. A 800 millió forintos beruházás részeként megújult például a teljes lelátó, rendbe tették a főépület mindkét szintjén a napozóteraszokat, megtörtént a medencék fugázása és az öltözőket is kifestették. Kívülről is megszépült az épület, eltávolították ugyanis az uszodát elcsúfító graffitiket.

A komplexum a szükséges takarítás után ideális állapotban várja a kontinenstorna kezdetét, miután a világítást és a hangosítást tökéletesítették, a kamerarendszert pedig kicserélték.

A lelátói számozást az MVLSZ kéréseinek megfelelően alakították ki, ahogy a szövetség összes javaslatát igyekeztek megvalósítani a felújítások során.

„A szervezőbizottság, de a teljes magyar sport számára is nagyon fontos, hogy az ide érkezők – sportolók, szakemberek, sportvezetők, nézők – és az Eb-t tévén keresztül követő szurkolók egy gyönyörű uszodát lássanak. Nagyon köszönjük az elmúlt hetek megfeszített munkáját mindenkinek, aki ezért tett. Bízunk benne, hogy minél több sportszerető ellátogat a megújult Hajós Uszodába az év legnagyobb vízilabdás eseményére” – mondta Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Az Európa-bajnokság nyitó napja július 14-én, hétfőn lesz, az érmek sorsa 26-án és 27-én dől el. A csoportkörben a magyar női válogatott Görögországgal, Hollandiával és Nagy-Britanniával, a világbajnok férfi csapat pedig Szerbiával, Németországgal, Horvátországgal, Franciaországgal és Spanyolországgal játszik.

A nagyközönség és a vízilabda Eb-n nem érdekelt sportolók július 12-től 27-ig nem használhatják a Hajós-Széchy Uszoda medencéit, a Császár-Komjádi Uszodát pedig a látogatók csak korlátozottan vehetik igénybe. Amennyire lehet, ez a létesítmény próbálja kiszolgálni a vendégeket, de ebben az időszakban az élsport igényeinek kielégítésére a szokottnál is nagyobb gondot fordít a Nemzeti Sportközpontok.