Nemzeti Sportközpontok

Tornatermet adtak át Komárom-Esztergom megyében

A Dunaalmási Csokonai Általános Iskola november 30-án új tornatermet kapott, amely mintegy 735 m2 nagyságú alapterületével nemcsak a mindennapos testnevelésre, hanem kosárlabdázásra, röplabdázásra, teremfocizásra is alkalmas lesz. A hiánypótló fejlesztés eredményeként a testnevelési órákat megfelelő körülmények között tudják majd megtartani, és egyéb sportfoglalkozások szervezésére is lehetőség nyílik. A beruházáshoz az önkormányzatnak nem kellett önrészt biztosítania.

Az ünnepélyes eseményen Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár elmondta: „A kormány kiemelt célja a mindennapos testnevelés és az úszásoktatás megfelelő színvonalú infrastrukturális feltételeinek biztosítása az iskolások számára. A köznevelési létesítmények megépítésével, korszerűsítésével az állam hozzájárul a helyi fiatalok egészséges fizikai és szellemi fejlődéséhez.”

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 78 projekt valósul meg összesen 38 milliárd forint költségvetési forrásból. Pest megye 8 településén már befejeződtek a tanteremfejlesztések. Emellett 17 helyszínen zajlanak tanterem, tornaterem, komplett iskola és tanuszoda beruházások. Komárom-Esztergom megyében a dunaalmási beruházás mellett Szomódon is tornaterem épül.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium;

Fotó: Budai Béla NSK)