Nemzeti Sportközpontok

Új konditerem Tatán

Már használhatják a sportolók az új gépekkel felszerelt és modernizált kondicionáló termet a tatai edzőtáborban. Vígh László kormánybiztos hangsúlyozta, hogy a folyamatos beruházásokkal a versenyzők felkészülési körülményei javulnak, így a világszerte jegyzett és elismert olimpiai központban készülő sportolók száma tovább nőhet.

Az első félévben szinte minden hónapra jut valamilyen komoly fejlesztés vagy beruházás a Tatai Olimpiai Központban. Az új birkózószőnyeg és az új tatami után a B épületbe is légkondicionálók kerültek, most pedig elkészült a felújított edzőterem.

„42 új gépet és egy televíziót helyeztünk el az újrafestett teremben, amelyben először a kerékpárosok, a súlyemelők és a tornászok edzhettek” – számolt be Tompa Andor, az olimpiai központ vezetője.
Arról is beszélt, hogy áprilisra tervezik a tornaszerek cseréjét, júniusra pedig a labdarúgópályát korszerűsítik.

„Jelenleg 18 szövetséggel állunk kapcsolatban, a kerékpárosok például hosszú idő után tértek vissza Tatára. Számítunk arra, hogy külföldről is tovább nő majd az érdeklődés a létesítmény iránt” – tette hozzá Tompa Andor.

Vígh László kormánybiztos emlékeztetett arra, hogy a tatai beruházások illeszkednek abba a koncepcióba, amelynek lényege a hazai sportlétesítmények állapotában jelentős javítása.

„A versenyzők így modernebb, a kor elvárásainak megfelelő körülmények között készülhetnek a hazai és nemzetközi eseményekre. Reméljük, hogy a tatai edzőtáborba a mostani beruházások után még szívesebben térnek vissza a sportolók. Természetesen nem állunk meg itt, a vidéki és a fővárosi bázisokat is tovább fejlesztjük” – mondta Vígh László.