Nemzeti Sportközpontok

Új otthon a pécsi tornászoknak

Szerdán ünnepélyesen átadták az új tornacsarnokot Pécsett, mely jelenleg 170 tanítvány befogadására képes. Nem csak a tornacsarnokot újították fel, de új eszközöket és berendezéseket is kapott a létesítmény.

Pécs minden szakmai igényt kielégítő tornacsarnokkal lett gazdagabb. A Nemzeti Sportközpontok által megépített, a Magyar Torna Szövetség jóvoltából, a jövőben a PSN Zrt. által üzemeltetendő tornacsarnok lehetőséget ad minden magyar fiatalnak egy jó és erős képzésre.

A megnyitón ünnepélyes beszédet mondott Vári Attila, kétszeres olimpia bajnok, a Pécsi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Dr. Magyar Zoltán, a nemzet sportolója, olimpiai bajnok és Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere is.

A felújítás ezzel nem fejeződött be, hiszen tavasszal energetikai beruházásokat is indítanak. Ezen túl jó szakemberek mellett és biztonságban sportolhatnak majd a fiatalok, hiszen 16-18 éves korig minden követelménynek megfelel.

A csarnok reggel 8-tól este 8-ig ad otthont a sportra éhezőknek, ahol majd 250-350 sportoló is megfordulhat. Baba-mama tornára, gyermektornára és minden más rokon sportágra is lehetőséget biztosít.

Új lap nyílik ezzel a magyar tornasport életében, hiszen a gyermekeknek nem volt eddig lehetőségük ilyen jó körülmények mellett sportolniuk. A csarnok az átadás előtt zöldségraktárként üzemelt, tornára nem volt állandó hely, a szülők mindennap ki-be pakolták a tornaszereket. A sportolók pedig nap, mint nap küzdöttek azért, hogy ne haljon meg a torna sport Pécsett.

 

Forrás:   www.pecsinapilap.hu

Galéria:  http://www.pecsinapilap.hu/galeria/catid/2100