Nemzeti Sportközpontok

Új tornateremmel gazdagodik Andocs általános iskolája

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében megvalósuló beruházást a programot irányító fejlesztési tárca részéről Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár adta át 2017. április 21-én.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium irányítása alatt felgyorsult a program végrehajtása, melynek első ütemében sorra épülnek az új létesítmények országszerte. Az Andocsi Szent Ferenc Általános Iskolában egy bútorokkal és sporteszközökkel teljesen felszerelt tornatermet adtak át. Ez a hazai finanszírozású beruházás nem csak a mindennapos testnevelésóráknak biztosít méltó körülményeket, hanem a település közösségi rendezvényeinek és kulturális eseményeinek is otthont adhat.

Boros Anita helyettes államtitkár az ünnepélyes eseményen kiemelte: „Ez a település, amelynek a legnehezebb időkben is megtartó erőt adott a hit, most egy olyan új létesítménnyel gazdagodik, amely reményeink szerint tovább erősíti közösségének összetartását, és amely meghatározó helyszíne lehet nem csak az iskola, de Andocs teljes lakossága kulturális- és sportéletének.”

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében Somogy megyében a már átadott görgetegi és andocsi tornaszobán kívül Nagyberényben épül tornaterem.

(Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,

Fotó: Budai Béla NSK)