Nemzeti Sportközpontok

Új tornatermet adtak át a Hajdú-Bihar megyei Konyáron

A létesítmény a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében épült, az átadó ünnepséget Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár részvételével tartották 2017. április 12-én.

A bútorokkal és sporteszközökkel teljes körűen felszerelt tornaterem a mindennapos testnevelés feltételeinek megteremtésén túl kosárlabdázásra, röplabdázásra és teremfocizásra is alkalmas. A fejlesztés a Derecskei Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola II. Rákóczi Ferenc Tagiskolája közvetlen közelében valósult meg.

Az ünnepélyes eseményen Boros Anita helyettes államtitkár beszédében kiemelte: „Ez az új épület nem csak az ifjúság hasznát, hanem az egész település életének javát is szolgálja majd, hiszen a mindennapos iskolai testnevelésórákon és edzéseken túl Konyár közösségi rendezvényeinek és kulturális eseményeinek is otthont ad.”

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében a konyári tornateremmel együtt eddig 19 létesítményt adtak át, és további 49 helyszínen épülnek jelenleg tornacsarnokok, tanuszodák, tantermek és iskolák. A program első ütemében összesen 25 tornaterem, 24 helyszínen több mint 100 tanterem, 5 komplett iskola és 24 tanuszoda épül országszerte, összesen 38 milliárd forint összegű központi költségvetési forrásból.

A program második ütemének előkészítése folyamatban van annak érdekében, hogy a jövőben az ország még több települése gazdagodhasson a konyári tornateremhez hasonló, XXI. századi színvonalú létesítményekkel.

(Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Foto: Budai Béla NSK)