Nemzeti Sportközpontok

Újabb tornatermet adtak át Komárom-Esztergom megyében

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében 237 millió forintból megvalósult beruházást Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár adta át 2017. február 3-án, Szomódon.

A mai követelményeknek megfelelő létesítmény a település általános iskolájában épült meg, alkalmazkodva a környék építészeti motívumaihoz. A tornatermet, amely kosárlabdázásra, röplabdázásra és teremfocira is használható, nemcsak a diákok, hanem a település polgárai is igénybe vehetik sportolásra és egyéb közös programok megrendezésére.

Az ünnepélyes eseményen Boros Anita kiemelte: „A kormány valamennyi intézkedése mögött ugyanaz a filozófia áll: Magyarországnak olyan helynek kell lennie, ahol minden gyermeket azonos esélyek illetnek meg, és ahol teljesen természetes lesz, hogy egy majdani olimpikon Szomódon kezdte meg sportolói pályafutását.”

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 településen több mint 100 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A programot a kormány döntése alapján teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Komárom-Esztergom megyében a szomódi beruházás mellett Dunaalmáson adtak át tornatermet 2016 végén.

(Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,

Fotó: Budai Béla, NSK)