Nemzeti Sportközpontok

Világversenyek dömpingje az NSK-létesítményekben

A vízilabda Európa-bajnokság hétfőn kezdődött a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, és a magyar női és férfiválogatott eddigi mérkőzései szinte rendre telt ház, vagyis hatezer néző előtt, kiváló hangulatban zajlottak. A létesítmény modernizálását 800 millió forintból valósították meg. Ennek keretében megújultak a lelátók, megszépültek az öltözök és új borítást kaptak a teraszok. Megerősítették a világítási rendszert, kicserélték a kamerákat, és új hangosítási rendszert állítottak üzembe.

„Az Európa-bajnokság alatt ugyan a nagyközönség nem használhatja a medencéket, de a beruházás megmarad, és a kontinenstorna után már mindenki élvezheti a fejlesztések eredményét” – mondta Vígh László, a Nemzeti Sportközpontok vezetője.

Vasárnapig tart az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokság a Szegedi Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központban. Az ingyenes látogatható viadalon 39 fős magyar válogatott indul. A Maty-éri pályán folyamatosak a fejlesztések, idén a kiszolgáló létesítmények válnak modernebbé. A motelben újabb szobákat vehetnek igénybe a sportolók, és az épület akadálymentessé válik.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség minden bizonnyal megpályázza a 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságot, így a mostani koroszályos vb kiváló alkalom arra, hogy a szervezőgárda és a létesítmény ismét bizonyíthassa: nincs ennél megfelelőbb hely a legkiemelkedőbb sportági versenyek megrendezésére.

Szombaton kezdődik az U19-es labdarúgó Európa-bajnokság, a négy helyszín között van a Szusza Ferenc Stadion is. A magyar válogatott a nyitónapon az osztrákok ellen lép pályára az újpesti arénában, majd július 25-én Izraelt is ebben a stadionban fogadja. Az egyik elődöntőt és a július 31-i finálét is a Nemzeti Sportközpontokhoz tartozó létesítményben rendezik.

„A sportberuházások egyik legfontosabb célja, hogy a lehető legtöbb nemzetközi sporteseménynek adhasson otthont Magyarország. A Nemzeti Sportközpontok természetesen minden hazai világversenyre igyekszik tökéletes körülményeket teremteni, hogy az ide érkező sportolók és szurkolók jó hírünket vigyék a világban. A 2011-es felnőtt világbajnokság előtt rekordgyorsasággal újítottuk fel a Maty-éri kajak-kenu pályát, a tavalyi budapesti vívó-, illetve birkózó világbajnokság megrendezését elsősorban eszközvásárlással segítettük, és mindenképpen érdemes megemlíteni a 2021-es vizes világbajnokságot is, amelyre egy teljesen új uszodakomplexumot építünk a Dagály-fürdőnél. Ebbe a sorba illeszkedik a vízilabda Eb, a korosztályos kajak-kenu világbajnokság és az U19-es labdarúgó Eb is” – fejtette ki Vígh László.