MNSK Menü
Magyar
Magyar
English
Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és UszodaTisztelt Vendégeink!


A Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 7-es pont 12. § (1) alapján tilos az uszodák, közfürdők látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás.

A rendelet szerint az uszodák és a  sportlétesítmények a  sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportolók számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából látogathatóak.


Szíves türelmüket és megértésüket köszönjük!

​​​​​​​

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nyitva tartás

Naponta  06:00 - 20:00 között.

Medence legkésőbb történő elhagyása 19:30-kor.

A nyitva tartási rendet, illetve a medencék sávhasználatát időszakosan befolyásolják a Duna Arénában rendezett hazai és nemzetközi versenyek.

Ár- és Díjszabás 2020. október 05. és november 26. között

Dagály Fürdő ár- és díjszabáshétköznaphétvége
Belépőjegyek és egyéb tételek
Felnőtt belépőFt/fő1 800 Ft2 000 Ft
Kedvezményes belépő (3-14 éves korú gyermek, nyugdíjas, diák)Ft/fő1 500 Ft1 800 Ft
WellnessFt/fő1 000 Ft1 000 Ft
Sportolói belépő (szerződéses kapcsolatban álló sportegyesületi tagok számára)Ft/fő800 Ft1 000 Ft
Szezonális belépő (nyári tábor)Ft/fő1 600 Ft1 600 Ft
Úszójegy (2 óra időtartamban, 16:30 ig vásárolható)Ft/db1 500 Ft
Családi jegy l. (1 felnőtt, 2 gyermek)Ft/db4 200 Ft5 000 Ft
Családi jegy ll. (2 felnőtt, 2 gyermek)Ft/db7 000 Ft8 000 Ft
Családi jegy lll. (1 felnőtt, 3 gyermek)Ft/db5 500 Ft6 500 Ft
Családi jegy lV. (2 felnőtt, 3 gyermek)Ft/db8 500 Ft9 500 Ft
Bérletek
15 alkalmas bérletFt/db29 000 Ft
15 alkalmas, csoportos bérletFt/db31 000 Ft
50 alkalmas bérletFt/dbx
50 alkalmas, csoportos bérletFt/dbx
Masszázsok
Aroma masszázs (20 perc)Ft/db3 500 Ft
Aroma masszázs (45 perc)Ft/db6 500 Ft
Frissítő masszázs (20 perc)Ft/db3 500 Ft
Frissítő masszázs (45 perc)Ft/db6 500 Ft
Egyéb
Túlfürdési letéti díjFt/db1 700 Ft
Proxi óra pótlási díjaFt/db2 500 Ft
Gyermek belépő (0-3 éves korig) ingyenes
Úszósáv bérlés/óra/sáv5 000 Ft
Teljes medence bérlés - 50m-es medence/óra60 000 Ft
Teljes medence bérlés - 25m-es medence/óra30 000 Ft
Áraink bruttó árak, az áfát tartalmazzák

                 ------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kedves Vendégeink!


Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy bevezetésre került a Dagály Strandfürdő termál/lubickoló medencéiben az ingyenes vízi torna.

Szeretettel várjuk Önöket minden nap egy 20 perces frissítő, átmozgató vízi tornára a termál - lubickoló medencékben!

A foglalkozások időpontjait facebook oldalunkon rendszeresen közzé tesszük.


VÍZI TORNA

Mi is az a vízi torna?

A vízi torna olyan vízben végzett gyakorlatok összessége, melyek leginkább az aerobik, a gimnasztika gyakorlatait ötvözve, jótékony hatást fejtenek ki a szervezetre. Sokoldalúan fejleszti a kondicionális, koordinációs képességeket, az ízületeink mozgékonyságát, miközben kíméli az ízületeket, és a mozgatórendszert. Az aerobikhoz hasonlóan a vízi aerobik foglalkozásokon is zenére végzett kondicionális képességeket fejlesztő gyakorlatok kerülnek előtérbe, cél az állóképesség fejlesztés, és az erősítés mellett a zsírégetés. A gyakorlatok elvégzéséhez nem szükséges úszástudás, a víz mélysége 1 méter.

Kiknek ajánlott?

Ezeken a foglakozásokon kortól és nemtől függetlenül mindenki részt vehet. Akik szeretik a vizet és a mozgást és ezt szívesen kötik össze. Az ízületi bántalmakban szenvedőknek, megterhelés nélkül végezhetnek intenzív mozgást. Az idősebbeknek, akik esetleg más egészségi problémákkal is küszködnek, vagy nehezebben mozognak, túlzott terhelés nélkül tarthatják magukat jó kondícióban. A túlsúlyosoknak, nehezen mozgó emberek is képesek elvégezni a gyakorlatokat a víz felhajtóerejét kihasználva.

A regenerálódás elősegítésére azoknak, akik hosszú ideig voltak fekvőbetegek (például csonttörések után). A vízi torna gyakorlatai elősegítik a sérülések utáni gyors felépülést.


Bejelentkezés: személyesen, e-mailen: dagaly@mnsk.hu és telefonon: 06 30 160 0150 lehetséges.


A létesítmény története


Az Árpád hídnál, a Duna partján található strandot 1948-ban alapították, amely aztán sokáig Szabadság Strandfürdő néven működött.  Dagály strandként, vagy Dagály fürdőként lett közismert, a létesítmény közelében húzódó  Dagály utca miatt.

A fürdő működését az 1944-ben feltárt, 126 méter mélységből 41,5 °C-os vizet a felszínre szállító artézi kút biztosítja, a kút 1993-ban 6200 literes percenkénti hozammal büszkélkedhetett. Gyógyfürdőnek csak 1970 óta minősül, ekkor vezették át ugyanis a Dagályig a Széchenyi gyógyfürdőt tápláló hévízforrás vizét. A víz gazdag kalcium- és magnézium-hidrogén-karbonátban, tartalmaz ként, klórt és nátriumot is; ízületi és mozgásszervi, reumatikus panaszok kezelésére ajánlják.

A Dagály ma a pesti oldal legnagyobb területű strandfürdője. Eredeti épületeit Darvas Lajos tervezte, azóta azonban számos változás történt.

Az 50 méteres, fokozatosan mélyülő vizű medence 1956-ban épült meg. Télen sátortetővel fedett 25 méteres medence 1983-ban készült el, 2000-ben az addigi két nagy termálmedencét építették át a kor követelményeinek megfelelő feszített víztükrű, forgatott vizes medencékké - a két nagy helyén négy kisebb medencét kialakítva.

(Forrás: Wikipedia)

 


Szolgáltatások


  • Fürdőszolgáltatások
  • Uszoda
  • Termál medencék
  • Wellness részleg (hideg merülő medence, jacuzzi, Kneipp-medence)
  • Strandmedencék

Gyógyszolgáltatások

Termálfürdő (Gyógyvizes gyógymedence fürdő)

Az ásványi anyagokban gazdag, a Föld belső hője által felmelegített termálvíz az ember által ismert egyik legnagyszerűbb természetes gyógyhatású anyag. Különösen hatásos az idült gyulladásos és degeneratív mozgásszervi megbetegedések kezelésében, de kiválóan alkalmazható rehabilitációs programok részeként is. A kezelés során a termálvíz melegétől kitágulnak a vérerek, amitől csökken a vérnyomás, ellazulnak az izmok, és a víz kén és ásványi anyag tartalma felszívódik a bőrön keresztül. Naponta 15-20 perc fürdés javasolt a termálvízben, amennyiben az orvos másként nem írja elő.

Szénsavas kádfürdő

Ez egy 32-34 oC hőmérsékletű kádfürdő, melybe széndioxid gáz apró, pezsgő buborékait pumpálják. A beteg kényelmesen fekve pihen a vízben, miközben a gázbuborékok végiggördülnek a testén, és a széndioxid gáz a bőrön keresztül felszívódik. Hatására lassul a szívműködés, csökken a vérnyomás és a szívet terhelő stressz. Általános pihentető kezelésként is ideális, mivel a széndioxid buborékok kellemesen csiklandozzák a test minden pontját.

Víz alatti vízsugármasszázs

Ez egy, a balneoterápia és a hidroterápia hatására épülő kezelés, melyet egy gyógyvízzel megtöltött kádban végeznek. A speciális kádban fekvő beteg testét szabályozható erősségű vízsugárral masszírozza végig a kezelést végző szakember. A vízsugár rezgésbe hozza a lágy szöveteket, ezáltal serkenti a vér és a nyirokkeringést, így fokozza az anyagcserét, hozzájárul a szervezet méregtelenítési folyamataihoz. A kezelés csak orvosi utasításra vehető igénybe.

Orvosi gyógymasszázs

Az orvosi gyógy masszázst szakorvos rendelheti el, és általában azokra a területekre irányul, ahol a test más pontjainak megbetegedése következtében másodlagos elváltozások léptek föl. Célja a gyógyulási folyamat meggyorsítása a problémás terület vérkeringésének fokozásával, emellett ellazítja vagy éppen stimulálja az izmokat, és fájdalomcsillapító hatása is van. Általában a következő területeken végzik: hát, kar, alsó végtag, mellkas, nyak.

 

Ivókúra

Ivókúra esetén a gyógyvizeket szájon át fogyasztják, de legtöbbször a fürdőkúrával együtt alkalmazzák, így az fokozza a gyógyfürdő-kezelés hatását. A gyógyvizeket, amelyek gyógyhatásukat hosszú ideig megtartják, haza is viheti a beteg. Az otthon alkalmazott ivókúra esetén is feltétlen kérjük ki az orvos tanácsát, ajánlását! Tartósan csak orvosi felügyelet mellett szabad alkalmazni! Ivókúra esetén az ásványi anyagokban gazdag gyógyvizek kíméletesen szabályozzák a gyomor, a belek, a vese és a máj működését. Az ivókúra hatásos kezelési módja a gyomorbántalmaknak és más bélproblémáknak is.

Egyéb szolgáltatások

  • Wellness részleg (finn szauna, infraszauna, gőzkamra, sószoba, tepidárium)
  • 20 és 45 perces aroma és termál masszázs

Aromamasszázs
A különböző illatos aromákkal történő masszázs kialakulása az ősidőkre vezethető vissza, de a természet gyógyító erejét azóta is előszeretettel használjuk. Az aroma masszázs napjaink egyik legkedveltebb masszázs-típusa, a budapesti gyógyfürdőkben nem pusztán egy masszázs, hanem egy élménykezelés, az értékes aromákkal illatosított, meleg olajjal végzett masszázs pihenteti testét és gyógyítja a lelkét. Az Aroma masszázs kifejezetten ajánlott: alvásproblémáknál, fokozott testi-lelki leterheltséggel járó időszakban, első masszázsélménynek, ha Ön még nem járatos a masszázsok világában

Termálmasszázs
Napjainkban a mozgásszervi panaszok egyre több embert érintenek, a tünetek már egész fiatal korban kezdődnek. Ritkán találkozunk olyan emberrel, akinek semmije sem fáj. A kialakulóban lévő, vagy a már állandósult ízületi bántalmakra enyhülést hozhat egy alapos masszázs. A Termál masszázsainkat a 2017-ben, kifejezetten a budapesti gyógyfürdők számára kifejlesztett, THERMAL MASSZÁZSKRÉMMEL végezzük, melynek gyógyvíztartalma, és hatóanyagszintje kiemelkedő. A Termál masszázs kifejezetten ajánlott fokozott fizikai leterheltséggel járó időszakban, nem gyulladásos ízületi- és izomfájdalmaknál, regenerálódásra, pihenésre, izomlazításra.

 


Egyéb lehetőségek

  • Spray park
  • Kültéri fitnesz gépek
  • Játszótér
  • Streetball pálya
  • Vendéglátó ipari egységek
  • Napágyak
  • Ruhatár (ingyenes)
  • Értékmegőrző


Kapcsolat

cím:

1138 Budapest, Népfürdő u. 28-30.


Központi telefon: 
+36 30 160 0150

 

e-mail:

dagaly@mnsk.hu


Olimpiai Központ vezető:
Dala Tamás


e-mail:
tamas.dala@mnsk.hu


Létesítmény vezető:
Galanisz Tímea

 

e-mail:

dagaly@mnsk.hu

 

 


 

Megközelítés:

TÉRKÉP

 

Tömegközlekedés: 3-as metróval, 1-es villamossal, 133-as 115-ös és 15-ös autóbusszal. A Strandfürdő az Árpád-híd pesti hídfőjénél

Dokumentumok
25 m-es medence 46. hét
Dagály Fürdő Ár- és Díjszabás 2020
Galéria
Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda (23) fotó
A weboldal működése során rövid szöveges, vagy számsorokból álló kódokat (süti/cookie) alkalmazunk. A sütiket a webszerver hozza létre a böngészője segítségével, és azok az Ön gépén egy elkülönített könyvtárban kerülnek tárolásra. A sütik alkalmazásának céljai: az oldal megfelelő működésének biztosítása
A sütikkel, valamint a kapcsolódó adatkezeléssel összefüggő bővebb tájékoztatást az alábbi linkre kattintva érheti el: Adatvédelmi tájékoztató