MNSK Menü
Magyar
Magyar
English
Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda

ÚjranyitásA Dagály Gyógyfürdő, Strandfürdő és Uszoda 2021. május 6-tól ütemezetten,  korlátozott szolgáltatásokkal nyitja meg kapuit.

Változatlan, tavalyi árakon várjuk kedves Vendégeinket!

A féléves 50 és 15 alkalmas bérletek érvényességét a nyitástól számított 50 nappal meghosszabbítjuk!


A nyitás napjától első körben a termál, lubickoló medence, a wellness részleg valamint korlátozottan a 25 méteres medence használható. A 25 méteres medence sávhasználatát a Weboldalon, valamint Facebook oldalunkon követhetik nyomon.


A 35. Úszó, -Nyíltvizi -, Műugró,- Műúszó Európa Bajnokság  kapcsán, Dagály fürdő 50 méteres medencéje, előreláthatóan május 23-ig nem látogatható.


A 194/2021. (IV. 26.) kormányrendelet alapján csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja a fürdőket, akik rendelkeznek érvényes védettségi igazolvánnyal.

Ennek ellenőrzése az üzemeltető felelőssége és kötelezettsége. A védettségi igazolvány kizárólag személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel együtt érvényes. A védettségi igazolványok ellenőrzését a testhőmérséklet mérésével együtt a fürdő bejáratánál végzik. A 18 éven aluli, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező személy felügyeletével látogathatják a fürdőket. A 18 éven aluli személyek életkorát azonban ebben az esetben is ellenőrzik kollégáink.


A sportrendezvényekre vonatkozó rendelkezések


1. § (1) A  jégpályák, az  uszodák, az  edző- és fitnesztermek és a  sportlétesítmények – a  sportrendezvényen való részvétel céljából vagy a  sportrendezvényre való felkészülés céljából – a  sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló tizennyolcadik életévét betöltött személy (a továbbiakban: versenyző) és az őt felkészítő sportszakember számára is látogathatóak.

(2) Az (1) bekezdés szerinti helyszínre történő beléptetést megelőzően a versenyző a versenyszerű sportoló minőségét, valamint az őt felkészítő sportszakember e minőségét igazolja.

(3) Az  (1)  bekezdés szerinti helyszín üzemeltetője vagy vezetője, illetve az  üzemeltető vagy a  vezető alkalmazottja annak a  versenyzőnek, valamint az  őt felkészítő sportszakembernek a  beléptetését megtagadja, valamint az (1) bekezdés szerinti látogatás megkezdését megakadályozza, aki a (2) bekezdésben foglaltakat nem igazolja.

(4) Az  (1)  bekezdés szerinti helyszíneken a  versenyző, valamint az őt felkészítő sportszakember nem köteles maszkot viselni.

(5) Az  (1)  bekezdés szerinti helyszíneken este 11 óra és reggel 5 óra között a  versenyző és az  őt felkészítő sportszakember is tartózkodhat.


Kérjük, hogy a sorbaállás elkerülése érdekében készítsék elő védettségi igazolványokat, valamint személyazonosító okmányukat.

A védettségi igazolvánnyal kapcsolatos tájékoztatás a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán található.


Alapvető szabályok:


 • Lázzal, hányásos-hasmenéses vagy légúti megbetegedéssel tilos a belépés!
 • A belépéskor és a fürdőben tartózkodás teljes időtartama alatt - kivéve a medencetérben - az orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező!
 • Papucs viselése kötelező!
 • Belépés csak testhőmérést követően!
 • Tartson távolságot mindenhol!
 • Mosson kezet gyakran!
 • A házirend betartását a személyzet folyamatosan ellenőrzi.


A fürdő területén – a korábbi gyakorlatnak megfelelően - kizárólag bank- vagy feltöltő kártyával lehet fizetni.


GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Miért nem léphetek be a fürdőbe védettségi igazolvány nélkül?
Az újranyitást követően a fürdő működését a vonatkozó kormányrendelet szabályozza. Az abban foglaltak betartása, ellenőrzése az üzemeltető felelőssége és kötelezettsége. Ettől eltekinteni nem áll módunkban. Köszönjük megértését.

Ha már megkaptam az első oltást, de még nem kaptam meg a védettségi igazolványt, használhatom a fürdőt?
A vonatkozó kormányrendelet alapján csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja a fürdőket, akik rendelkeznek érvényes védettségi igazolvánnyal. A védettségi igazolvánnyal kapcsolatos tájékoztatás a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán található

Még nem töltöttem be a 18. életévemet. Hogyan mehetek fürdőbe?
A 18 éven aluli, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező személy felügyeletével látogathatják a fürdőket. A 18 éven aluli személyek életkorát azonban ebben az esetben is ellenőrzik kollégáink, mely diákigazolvány vagy személyi igazolvány felmutatásával igazolható.

A medencékben is kötelező a maszk viselése?
A medencetérben nem kötelező a maszk viselése, azonban belépéskor és a fürdő egyéb közösségi tereiben (pénztárak, öltözők, mosdók) kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata.

A szaunákat tudom használni?
A szaunák és gőzkabinok jogszabályi előírás alapján, csökkentett befogadóképességgel üzemelnek. Azonban a magas páratartalom befolyásolhatja a felső légúti cseppfertőzések, köztük a COVID-19 átvitelét. Kérjük, tartsanak egymástól legalább 1,5 méteres távolságot és fokozottan figyeljenek a kihelyezett maximális befogadóképesség szerinti útmutatás betartására a szaunák, gőzkabinok használata során. A szolgáltatásokat mindenki csak saját felelősségére veheti igénybe.

A fürdőbezárás miatt mi lesz a megváltott bérletemmel? 
Vendégeink a megváltott 15, 50 alkalmas, valamint a féléves bérleteiket az újranyitást követően folytatólagosan használhatják. A fürdőbérletek a zárva tartási idő intervallumával automatikusan meghosszabbításra kerülnek.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nyitva tartás

Naponta  06:00 - 20:00 között.

Medence legkésőbb történő elhagyása 19:30-kor.

A nyitva tartási rendet, illetve a medencék sávhasználatát időszakosan befolyásolják a Duna Arénában rendezett hazai és nemzetközi versenyek.

Ár- és Díjszabás 

Dagály Fürdő ár- és díjszabáshétköznaphétvége
Belépőjegyek és egyéb tételek
Felnőtt belépőFt/fő 2 500 Ft2 900 Ft
Kedvezményes belépő (3-14 éves korú gyermek, nyugdíjas, diák)Ft/fő2 000 Ft2 500 Ft
Wellness részlegFt/fő1 000 Ft1 000 Ft
Sportolói belépő (szerződéses kapcsolatban álló sportegyesületi tagok számára)Ft/fő800 Ft1 000 Ft
Úszójegy (2 óra időtartamban) + 600 Ft  letéti díjFt/db1 900 Ft
Családi jegy l. (1 felnőtt, 2 gyermek)Ft/db4 200 Ft5 000 Ft
Családi jegy ll. (2 felnőtt, 2 gyermek)Ft/db7 000 Ft8 000 Ft
Családi jegy lll. (1 felnőtt, 3 gyermek)Ft/db5 500 Ft6 500 Ft
Családi jegy lV. (2 felnőtt, 3 gyermek)Ft/db8 500 Ft9 500 Ft
Bérletek
15 alkalmas bérletFt/db37 000 Ft
15 alkalmas, csoportos bérletFt/db40 000 Ft
50 alkalmas bérletFt/db110 000 Ft
50 alkalmas, csoportos bérletFt/db120 000 Ft
Masszázsok
Aroma masszázs (20 perc)Ft/db3 500 Ft
Aroma masszázs (45 perc)Ft/db6 500 Ft
Frissítő masszázs (20 perc)Ft/db3 500 Ft
Frissítő masszázs (45 perc)Ft/db6 500 Ft
Egyéb
Túlfürdési letéti díjFt/db 600 Ft
Proxi óra pótlási díjaFt/db2 500 Ft
Gyermek belépő (0-3 éves korig) ingyenes
Úszósáv bérlés/óra/sáv5 000 Ft
Tábori belépőjegy
1 600 Ft
Egyedi úszósáv bérlés
8 000 Ft
Áraink bruttó árak, az áfát tartalmazzák

                 ------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kedves Vendégeink!


Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy bevezetésre került a Dagály Strandfürdő termál/lubickoló medencéiben az ingyenes vízi torna.

Szeretettel várjuk Önöket minden nap egy 20 perces frissítő, átmozgató vízi tornára a termál - lubickoló medencékben!

A foglalkozások időpontjait facebook oldalunkon rendszeresen közzé tesszük.


VÍZI TORNA

Mi is az a vízi torna?

A vízi torna olyan vízben végzett gyakorlatok összessége, melyek leginkább az aerobik, a gimnasztika gyakorlatait ötvözve, jótékony hatást fejtenek ki a szervezetre. Sokoldalúan fejleszti a kondicionális, koordinációs képességeket, az ízületeink mozgékonyságát, miközben kíméli az ízületeket, és a mozgatórendszert. Az aerobikhoz hasonlóan a vízi aerobik foglalkozásokon is zenére végzett kondicionális képességeket fejlesztő gyakorlatok kerülnek előtérbe, cél az állóképesség fejlesztés, és az erősítés mellett a zsírégetés. A gyakorlatok elvégzéséhez nem szükséges úszástudás, a víz mélysége 1 méter.

Kiknek ajánlott?

Ezeken a foglakozásokon kortól és nemtől függetlenül mindenki részt vehet. Akik szeretik a vizet és a mozgást és ezt szívesen kötik össze. Az ízületi bántalmakban szenvedőknek, megterhelés nélkül végezhetnek intenzív mozgást. Az idősebbeknek, akik esetleg más egészségi problémákkal is küszködnek, vagy nehezebben mozognak, túlzott terhelés nélkül tarthatják magukat jó kondícióban. A túlsúlyosoknak, nehezen mozgó emberek is képesek elvégezni a gyakorlatokat a víz felhajtóerejét kihasználva.

A regenerálódás elősegítésére azoknak, akik hosszú ideig voltak fekvőbetegek (például csonttörések után). A vízi torna gyakorlatai elősegítik a sérülések utáni gyors felépülést.


Bejelentkezés: személyesen, e-mailen: dagaly@mnsk.hu és telefonon: 06 30 160 0150 lehetséges.


A létesítmény története


Az Árpád hídnál, a Duna partján található strandot 1948-ban alapították, amely aztán sokáig Szabadság Strandfürdő néven működött.  Dagály strandként, vagy Dagály fürdőként lett közismert, a létesítmény közelében húzódó  Dagály utca miatt.

A fürdő működését az 1944-ben feltárt, 126 méter mélységből 41,5 °C-os vizet a felszínre szállító artézi kút biztosítja, a kút 1993-ban 6200 literes percenkénti hozammal büszkélkedhetett. Gyógyfürdőnek csak 1970 óta minősül, ekkor vezették át ugyanis a Dagályig a Széchenyi gyógyfürdőt tápláló hévízforrás vizét. A víz gazdag kalcium- és magnézium-hidrogén-karbonátban, tartalmaz ként, klórt és nátriumot is; ízületi és mozgásszervi, reumatikus panaszok kezelésére ajánlják.

A Dagály ma a pesti oldal legnagyobb területű strandfürdője. Eredeti épületeit Darvas Lajos tervezte, azóta azonban számos változás történt.

Az 50 méteres, fokozatosan mélyülő vizű medence 1956-ban épült meg. Télen sátortetővel fedett 25 méteres medence 1983-ban készült el, 2000-ben az addigi két nagy termálmedencét építették át a kor követelményeinek megfelelő feszített víztükrű, forgatott vizes medencékké - a két nagy helyén négy kisebb medencét kialakítva.

(Forrás: Wikipedia)

 


Szolgáltatások


  • Fürdőszolgáltatások
  • Uszoda
  • Termál medencék
  • Wellness részleg (hideg merülő medence, jacuzzi, Kneipp-medence)
  • Strandmedencék

Gyógyszolgáltatások

Termálfürdő (Gyógyvizes gyógymedence fürdő)

Az ásványi anyagokban gazdag, a Föld belső hője által felmelegített termálvíz az ember által ismert egyik legnagyszerűbb természetes gyógyhatású anyag. Különösen hatásos az idült gyulladásos és degeneratív mozgásszervi megbetegedések kezelésében, de kiválóan alkalmazható rehabilitációs programok részeként is. A kezelés során a termálvíz melegétől kitágulnak a vérerek, amitől csökken a vérnyomás, ellazulnak az izmok, és a víz kén és ásványi anyag tartalma felszívódik a bőrön keresztül. Naponta 15-20 perc fürdés javasolt a termálvízben, amennyiben az orvos másként nem írja elő.

Szénsavas kádfürdő

Ez egy 32-34 oC hőmérsékletű kádfürdő, melybe széndioxid gáz apró, pezsgő buborékait pumpálják. A beteg kényelmesen fekve pihen a vízben, miközben a gázbuborékok végiggördülnek a testén, és a széndioxid gáz a bőrön keresztül felszívódik. Hatására lassul a szívműködés, csökken a vérnyomás és a szívet terhelő stressz. Általános pihentető kezelésként is ideális, mivel a széndioxid buborékok kellemesen csiklandozzák a test minden pontját.

Víz alatti vízsugármasszázs

Ez egy, a balneoterápia és a hidroterápia hatására épülő kezelés, melyet egy gyógyvízzel megtöltött kádban végeznek. A speciális kádban fekvő beteg testét szabályozható erősségű vízsugárral masszírozza végig a kezelést végző szakember. A vízsugár rezgésbe hozza a lágy szöveteket, ezáltal serkenti a vér és a nyirokkeringést, így fokozza az anyagcserét, hozzájárul a szervezet méregtelenítési folyamataihoz. A kezelés csak orvosi utasításra vehető igénybe.

Orvosi gyógymasszázs

Az orvosi gyógy masszázst szakorvos rendelheti el, és általában azokra a területekre irányul, ahol a test más pontjainak megbetegedése következtében másodlagos elváltozások léptek föl. Célja a gyógyulási folyamat meggyorsítása a problémás terület vérkeringésének fokozásával, emellett ellazítja vagy éppen stimulálja az izmokat, és fájdalomcsillapító hatása is van. Általában a következő területeken végzik: hát, kar, alsó végtag, mellkas, nyak.

 

Ivókúra

Ivókúra esetén a gyógyvizeket szájon át fogyasztják, de legtöbbször a fürdőkúrával együtt alkalmazzák, így az fokozza a gyógyfürdő-kezelés hatását. A gyógyvizeket, amelyek gyógyhatásukat hosszú ideig megtartják, haza is viheti a beteg. Az otthon alkalmazott ivókúra esetén is feltétlen kérjük ki az orvos tanácsát, ajánlását! Tartósan csak orvosi felügyelet mellett szabad alkalmazni! Ivókúra esetén az ásványi anyagokban gazdag gyógyvizek kíméletesen szabályozzák a gyomor, a belek, a vese és a máj működését. Az ivókúra hatásos kezelési módja a gyomorbántalmaknak és más bélprobl&eacut

Kapcsolat

cím:

1138 Budapest, Népfürdő u. 28-30.


Központi telefon: 
+36 30 160 0150

 

e-mail:

dagaly@mnsk.hu


Olimpiai Központ vezető:
Dala Tamás


e-mail:
tamas.dala@mnsk.hu


Létesítmény vezető:
Galanisz Tímea

 

e-mail:

dagaly@mnsk.hu

 

 


 

Megközelítés:

TÉRKÉP

 

Tömegközlekedés: 3-as metróval, 1-es villamossal, 133-as 115-ös és 15-ös autóbusszal. A Strandfürdő az Árpád-híd pesti hídfőjénél

Dokumentumok
Dagály - 25m - 18.het
Dagály Fürdő Ár- és Díjszabás 2020
Galéria
Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda (23) fotó
A weboldal működése során rövid szöveges, vagy számsorokból álló kódokat (süti/cookie) alkalmazunk. A sütiket a webszerver hozza létre a böngészője segítségével, és azok az Ön gépén egy elkülönített könyvtárban kerülnek tárolásra. A sütik alkalmazásának céljai: az oldal megfelelő működésének biztosítása
A sütikkel, valamint a kapcsolódó adatkezeléssel összefüggő bővebb tájékoztatást az alábbi linkre kattintva érheti el: Adatvédelmi tájékoztató